Titkosított cserélhető meghajtó

Az Secure Data segítségével létrehozhat titkosított könyvtárakat cserélhető meghajtókon. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

1.Helyezze be a cserélhető meghajtót (USB-flashmeghajtó, USB-merevlemez) a számítógépbe.

2.Kattintson a Cserélhető meghajtó elemre az Adatok titkosítása a számítógépen vagy egy cserélhető meghajtón képernyőn.

3.Válassza ki a titkosítani kívánt csatlakoztatott cserélhető meghajtót, majd kattintson a Folytatás gombra.
A Frissítés gombra kattintva frissítheti a titkosítható meghajtók listáját. Már titkosított vagy nem támogatott meghajtók nincsenek a listában.
Ha fel szeretné oldani a cserélhető meghajtón található védett mappa titkosítását bármilyen Windows-eszközön anélkül, hogy szükség lenne az ESET Smart Security Premium telepítésére, jelölje be a Mappa titkosításának feloldása bármilyen Windows-eszközön jelölőnégyzetet.

essp_select_removable_drive

4.Adja meg a kívánt jelszót a cserélhető meghajtón található titkosított könyvtárhoz. Ha nem szeretné a virtuális meghajtó titkosításának automatikus feloldását, amikor bejelentkezik Windows-fiókjába, törölje a jelet a Titkosítás automatikus feloldása ezen a Windows fiókon jelölőnégyzetből. Kattintson a Folytatás gombra.

essp_Secured_Data_setPassword

5.Ezután a cserélhető meghajtó védelem alatt áll, és a rajta lévő titkosított könyvtár használatra kész.

essp_Secured_Data_removable_done

Ha ezek után olyan számítógéphez csatlakoztatja a cserélhető meghajtót, amelyre nincs telepítve az Secure Data, a titkosított mappa nem lesz látható. Ha olyan számítógéphez csatlakoztatja a cserélhető meghajtót, amelyre telepítve van az Secure Data, akkor felszólítást kap a jelszó megadására a cserélhető meghajtó titkosításának feloldásához. Ha nem ad meg jelszót, a titkosított mappa látható lesz, de nem lesz elérhető.