Netbank- és tranzakcióvédelem

A Netbank- és tranzakcióvédelem a védelem egy újabb rétege, amellyel megóvhatja pénzügyi adatait az online tranzakciók során.

A legtöbb esetben a Netbank- és tranzakcióvédelem biztonságos böngésző az éppen használt böngészőben nyílik meg, miután felkeresett egy ismert netbankos webhelyet.

Válasszon a biztonságos böngésző alábbi konfigurációs beállításai közül:

Összes böngésző védelme – Ha engedélyezve van, az összes támogatott webböngésző biztonságos módban indul. Ez lehetővé teszi az interneten való böngészést, az internetes banki szolgáltatások elérését, valamint az online vásárlásokat és tranzakciókat egyetlen biztonságos böngészőablakban, átirányítás nélkül.

Webhely-átirányítás (alapértelmezett) – A védett webhelyek listájából származó webhelyek és a belső internetes banki listák átirányítása a biztonságos böngészőbe. Kiválaszthatja, hogy melyik böngésző (szabványos vagy biztonságos) legyen megnyitva.

Mindkét előző beállítás le van tiltva – A biztonságos böngésző eléréséhez az ESET Smart Security Premium szolgáltatásban kattintson az Eszközök > ICON_BPP Netbank- és tranzakcióvédelem elemre, vagy kattintson a ICON_BPP Netbank- és tranzakcióvédelem asztali ikonra. A Windows rendszerben alapértelmezettként beállított böngésző ekkor elindul biztonságos módban.

A biztonságos böngésző viselkedésének konfigurálásához tekintse meg a Netbank- és tranzakcióvédelem speciális beállítása című részt. Az Összes böngésző védelme funkció engedélyezéséhez az ESET Smart Security Premium szolgáltatásban kattintson a Beállítások > Biztonsági eszközök elemre, majd engedélyezze az Összes böngésző védelme csúszkát.

A HTTPS használatával titkosított kommunikáció szükséges a védett böngészéshez. A következő böngészők támogatják a Netbank- és tranzakcióvédelmet:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

A Netbank- és tranzakcióvédelem funkcióról az ESET alábbi tudásbáziscikkében talál további részleteket angol és néhány további nyelven:

Hogyan használhatom az ESET Netbank- és tranzakcióvédelem modult?

Az ESET Netbank- és tranzakcióvédelem engedélyezése vagy letiltása egy adott webhelyen

A Netbank- és tranzakcióvédelem szüneteltetése vagy letiltása az ESET Windows otthoni termékekben

ESET Netbank- és tranzakcióvédelem – gyakori hibák

ESET-szójegyzék | Netbank- és tranzakcióvédelem