Stvaranje novog zadatka u Planeru

Kako biste stvorili novi zadatak u opciji Alati > Više alata > Planer, kliknite Dodaj ili desnom tipkom miša kliknite i odaberite Dodaj iz kontekstualnog izbornika. Na raspolaganju je sedam vrsta planiranih zadataka:

Pokreni vanjsku aplikaciju – Zakazuje pokretanje vanjske aplikacije.

Održavanje dnevnika – Dnevnici sadrže i zaostatke već izbrisanih zapisa. Taj zadatak redovito optimizira zapise u dnevnicima radi učinkovitijeg rada.

Provjera datoteke za pokretanje sustava – Provjerava datoteke kojima je dopušteno pokretanje prilikom pokretanja sustava ili prijave.

Stvori snimku statusa računala – Stvara snimku računala pomoću programa ESET SysInspector – prikuplja detaljne informacije o komponentama sustava (primjerice upravljačkim programima, aplikacijama) i procjenjuje razinu rizika za svaku komponentu.

Skeniranje računala na zahtjev – Izvodi skeniranje datoteka i mapa na računalu.

Nadogradnja – Planira zadatak nadogradnje nadogradnjom modula.

Budući da je Aktualizacija jedan od najčešće korištenih planiranih zadataka, u nastavku slijedi objašnjenje kako dodati novi zadatak aktualizacije:

S padajućeg izbornika Planirani zadatak odaberite Aktualizacija. Unesite naziv zadatka u polje Naziv zadatka i kliknite Dalje. Odaberite učestalost zadatka. Dostupne su sljedeće opcije: Jednom, Opetovano, Svakodnevno, Tjedno i Pri događaju. Odaberite mogućnost Nemoj izvršavati zadatak ako računalo koristi bateriju da biste minimizirali korištenje sistemskih resursa dok prijenosno računalo koristi bateriju. Zadatak će se izvršiti na datum i vrijeme zadani u poljima Izvršavanje zadatka. Zatim definirajte akciju koju treba poduzeti ako se zadatak ne može izvršiti ili dovršiti u zakazano vrijeme. Na raspolaganju su sljedeće mogućnosti:

U sljedećem zakazanom terminu

Što prije

Odmah, ako vrijeme proteklo od zadnjeg izvršavanja premašuje određenu vrijednost (interval se može definirati putem okvira za listanje Vrijeme od zadnjeg izvršavanja (u satima)).

U sljedećem koraku prikazuje se prozor sažetaka informacija o trenutno planiranom zadatku. Kliknite Završetak kada završite s unošenjem promjena.

Pojavit će se dijaloški okvir gdje korisnik može izabrati profile koji će se koristiti za planirani zadatak. Tu možete postaviti primarni i alternativni profil. Alternativni profil koristi se u slučaju da zadatak nije moguće dovršiti pomoću primarnog profila. Potvrdite klikom na Završetak , čime se novi planirani zadatak dodaje na popis trenutno planiranih zadataka.