Napredak skeniranja

Prozor napretka skeniranja pokazuje status trenutnog skeniranja i informacije o broju datoteka u kojima je pronađen zlonamjerni kôd.


note

Uobičajeno je da se neke datoteke, na primjer one koje su zaštićene lozinkom ili datoteke koje koristi isključivo sustav (najčešće pagefile.sys i određeni dnevnici), ne mogu skenirati. Više informacija možete pronaći u članku u bazi znanja.


note

Zakazivanje tjednog skeniranja računala

Da biste zakazali redoviti zadatak, pročitajte poglavlje Zakazivanje tjednog skeniranja računala.

Napredak skeniranja – Na traci napretka prikazuju se paralelno postotak već skeniranih objekata i onih koji čekaju da budu skenirani. Status napretka skeniranja određuje se iz ukupnog broja objekata obuhvaćenih skeniranjem.

Objekt – Naziv objekta koji se trenutno skenira i njegovo mjesto.

Pronađeno prijetnji – Prikazuje ukupan broj skeniranih datoteka, pronađenih prijetnji i prijetnji koje su izbrisane tijekom skeniranja.

Pauza – Pauzira skeniranje.

Nastavi – Ta je opcija vidljiva kada je napredak skeniranja pauziran. Kliknite Nastavi za nastavak skeniranja.

Zaustavljanje – Zaustavlja skeniranje.

Listaj dnevnik skeniranja – Ako je ta opcija aktivirana, dnevnik skeniranja automatski će se listati kako se dodaju novi unosi da bi bili vidljivi najnoviji unosi.


note

Kliknite povećalo ili strelicu da biste pregledali detalje skeniranja koje je u tijeku. Možete pokrenuti još jedno, paralelno skeniranje tako da kliknete Skenirajte svoje računalo ili Napredna skeniranja > Prilagođeno skeniranje.

SCANNER_MAIN

Radnja nakon skeniranja – možete odabrati Bez radnje, Isključivanje računala, Ponovno pokretanje ili Ponovno pokretanje po potrebi u padajućem izborniku Radnja nakon skeniranja. Dostupnost radnji Mirovanje ili Hibernacija ovisi o postavkama uštede energije i stanja mirovanja operacijskog sustava ili mogućnostima stolnog/prijenosnog računala. Odabrana radnja započet će nakon završetka svih pokrenutih skeniranja. Ako odaberete Isključivanje računala, prikazat će se prozor s upitom za potvrdu isključivanja s istekom vremena od 30 sekundi (kliknite Odustani za deaktivaciju zatraženog isključivanja).