Profili

Upravljanje profilima koristi se na dva mjesta u programu ESET Smart Security Premium – u odjeljku Skeniranje računala na zahtjev i u odjeljku Aktualizacija.

Skeniranje računala

U programu ESET Smart Security Premium postoje četiri unaprijed definirana profila skeniranja:

Smart skeniranje – ovo je standardni napredni profil skeniranja. Profil Smart skeniranja upotrebljava tehnologiju Smart optimizacije koja isključuje datoteke za koje je tijekom prethodnog skeniranja utvrđeno da su čiste, a od tog skeniranja nisu izmijenjene. To omogućuje kraće vrijeme skeniranja s minimalnim utjecajem na sigurnost sustava.

Skeniranje iz kontekstnog izbornika – iz kontekstnog izbornika možete započeti skeniranje bilo koje datoteke na zahtjev. Profil skeniranja iz kontekstnog izbornika omogućuje vam da definirate konfiguraciju skeniranja koja će se upotrebljavati kada pokrenete skeniranje na ovaj način.

Dubinsko skeniranje – profil dubinskog skeniranja standardno ne upotrebljava Smart optimizaciju, tako da nijedna datoteka nije isključena iz skeniranja pomoću ovog profila.

Skeniranje računala – ovo je standardni profil koji se upotrebljava za standardno skeniranje računala.

Vaši preferirani parametri skeniranja mogu se spremiti za buduća skeniranja. Preporučujemo da stvorite drugi profil (s različitim ciljevima i metodama skeniranja te ostalim parametrima) za svako redovito korišteno skeniranje.

Za stvaranje novog profila otvorite prozor naprednog podešavanja (F5) i kliknite Modul za otkrivanje > Skeniranja zlonamjernog softvera > Skeniranje na zahtjev > Popis profila. Prozor Upravljanje profilima sadrži padajući izbornik Odabrani profil s postojećim profilima skeniranja i mogućnošću stvaranja novog. Pomoć pri stvaranju profila skeniranja koji odgovara vašim potrebama potražite u odjeljku Podešavanje parametara sustava ThreatSense za opis svakog parametra podešavanja skeniranja.


note

Pretpostavimo da želite stvoriti vlastiti profil skeniranja i djelomično vam odgovara konfiguracija Skenirajte svoje računalo, no ne želite skenirati runtime arhivatore ni potencijalno nesigurne aplikacije te želite primijeniti Uvijek ukloni prijetnju. Unesite naziv novog profila u prozoru Upravljanje profilima i kliknite Dodaj. Odaberite novi profil iz padajućeg izbornika Odabrani profil i prilagodite preostale parametre kako vam odgovara te kliknite U redu da biste spremili novi profil.

Nadogradnja

Uređivač profila u odjeljku za podešavanje aktualizacije korisnicima omogućuje stvaranje novih aktualizacijskih profila. Stvarajte i koristite vlastite prilagođene profile (koji se razlikuju od standardnog predloška Moj profil) samo ako na računalu koristite više različitih načina povezivanja s aktualizacijskim serverima.

Na primjer, prijenosno računalo koje se obično povezuje s lokalnim serverom (mirrorom) u lokalnoj mreži, ali koje u slučaju prekida veze s lokalnom mrežom (tijekom, primjerice, poslovnog puta) preuzima aktualizacije izravno s aktualizacijskog servera tvrtke ESET, može koristiti dva profila: jedan za povezivanje s lokalnim serverom, a drugi za povezivanje sa serverima tvrtke ESET. Nakon konfiguracije tih profila idite na Alati > Planer i uredite parametre aktualizacijskog zadatka. Odredite jedan profil kao primarni, a drugi kao sekundarni.

Profil za nadogradnju – Profil za nadogradnju koji se trenutačno koristi. Da biste ga promijenili, odaberite neki profil s padajućeg izbornika.

Popis profila – Stvorite nove ili uklonite postojeće profile za nadogradnju.