Procesi koji se izvršavaju

Procesi koji se izvršavaju prikazuju programe i procese pokrenute na računalu i ESET se odmah i neprekidno obavještava o novim infiltracijama. ESET Smart Security Premium pruža detaljne informacije o procesima koji se izvršavaju kako bi zaštitio korisnike pomoću tehnologije ESET LiveGrid®.

PAGE_CLOUD

Reputacija – U većini slučajeva ESET Smart Security Premium i tehnologija ESET LiveGrid® dodjeljuju razine rizika objektima (datotekama, procesima, ključevima registra itd.) s pomoću serije heurističkih pravila koja provjeravaju značajke svakog objekta i zatim procjenjuju moguću zlonamjernu aktivnost. Prema toj heuristici objektima se dodjeljuje razina rizika od 1 – Dobro (zeleno) do 9 – Rizično (crveno).

Proces – Naziv slike programa ili procesa koji je trenutačno pokrenut na vašem računalu. Također možete upotrijebiti Windows Upravitelj zadataka za pregled svih procesa koji se izvršavaju na računalu. Upravitelj zadataka možete otvoriti tako da desnom tipkom miša kliknete prazno područje na programskoj traci i nakon toga kliknete Upravitelj zadataka ili možete pritisnuti Ctrl+Shift+Esc na tipkovnici.


note

Poznate aplikacije označene kao Dobro (zeleno) definitivno su čiste (nalaze se na popisu pouzdanih adresa) i neće biti skenirane kako bi se poboljšale performanse.

PID – Identifikacijski broj procesa može se upotrijebiti kao parametar u raznim funkcijama kao što je podešavanje prioriteta procesa.

Broj korisnika – Broj korisnika koji koriste danu aplikaciju. Te podatke prikuplja tehnologija ESET LiveGrid®.

Vrijeme otkrivanja – Vremensko razdoblje koje je proteklo otkada je tehnologija ESET LiveGrid® otkrila aplikaciju.


note

Aplikacija koja je označena kao Nepoznata (narančasto) nije nužno zlonamjerni softver. Obično je samo riječ o novijoj aplikaciji. Ako za neku datoteku niste sigurni, možete poslati datoteku na analizu u Laboratorij za istraživanje tvrtke ESET. Ako se pokaže da je datoteka ustvari zlonamjeran program, njezino će se otkrivanje dodati u jednu od sljedećih nadogradnja.

Naziv aplikacije – Zadani naziv programa ili procesa.

Kliknite aplikaciju za prikaz sljedećih detalja te aplikacije:

Put – Lokacija aplikacije na vašem računalu.

Veličina – Veličina datoteke u kB (kilobajtima) ili MB (megabajtima).

Opis – Značajke datoteke temeljem opisa iz operacijskog sustava.

Tvrtka – Naziv proizvođača ili procesa aplikacije.

Verzija – informacije od izdavača aplikacije.

Program – Naziv aplikacije i/ili poslovni naziv.

Stvoreno/Izmijenjeno – Datum i vrijeme stvaranja (izmjene).


note

Možete provjeriti i reputaciju datoteka koje ne rade kao pokrenuti programi/procesi. Da biste to učinili, kliknite na njih desnom tipkom miša u eksploreru za datoteke i odaberite Napredne opcije > Provjeri reputaciju datoteke.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK