ESET LiveGuard

ESET LiveGuard je funkcija zaštite koja se temelji na oblaku posebno dizajnirana za ublažavanje ranije neviđenih prijetnji.

Kada je aktivirana, sumnjivi uzorci koji još nisu potvrđeni kao zloćudni i koji potencijalno mogu nositi zlonamjerne programe automatski se šalju u ESET cloud. Poslani uzorci pokreću se u testnom okruženju i ocjenjuju ih naši napredni moduli detekcije za zlonamjerne programe. Zloćudni uzorci ili sumnjiva spam e-pošta šalju se u ESET LiveGrid®. Privici e-pošte obrađuju se zasebno i mogu se poslati u ESET LiveGuard. Možete definirati opseg datoteka koje se šalju i razdoblje zadržavanja datoteke u ESET cloudu. Dokumenti i PDF datoteke s aktivnim sadržajem (makronaredbe, javascript) se ne šalju prema standardnim postavkama.

ESET LiveGuard se može aktivirati ili deaktivirati na sljedeće načine:

Prozor glavnog programa > Podešavanje > Zaštita računala

Napredno podešavanje (F5) > Modul detekcije > Zaštita na bazi clouda

Da biste pristupili naprednim postavkama za ESET LiveGuard, otvorite Napredno podešavanje (F5) > Modul detekcije > Zaštita na bazi clouda > ESET LiveGuard.

Radnja nakon prijetnje – postavlja radnju koju treba poduzeti ako se procijeni da je analizirani uzorak prijetnja.

Proaktivna zaštita – dopušta ili blokira pokretanje datoteka koje analizira ESET LiveGuard.


note

Ako je proaktivna zaštita postavljena na Blokiraj pokretanje do primanja rezultata analize i želite deblokirati datoteku koja se analizira, desnom tipkom miša kliknite datoteku i kliknite Deblokiraj datoteku koju analizira ESET LiveGuard.

Maksimalno vrijeme čekanja rezultata analize (min) – postavlja vrijeme nakon kojeg će se analizirane datoteke deblokirati bez obzira na to je li analiza završena.

ESET LiveGuard će vas obavijestiti o statusu analize putem obavijesti. Pogledajte dostupne obavijesti u nastavku:

Naslov obavijesti

Opis

ICON_INFO Datoteka blokirana zbog analize

Datoteku blokira ESET LiveGuard. ESET LiveGuard analizira datoteku kako bi se osiguralo da je sigurna za upotrebu. Možete pričekati ili odabrati jednu od sljedećih opcija:

Deblokiraj datoteku – deblokira datoteku, ali analiza se nastavlja. Dobit ćete obavijest o rezultatu. Ovo se ne preporučuje ako niste sigurni u integritet datoteke.

Promijeni postavke – otvara prozor postavki zaštite računala gdje možete deaktivirati ESET LiveGuard i njegovu proaktivnu zaštitu.

ICON_INFO Datoteka deblokirana

Datoteka više nije blokirana. Analiza se nastavlja i dobit ćete obavijest o rezultatu. Možete otvoriti datoteku.

ICON_CAUTION Datoteka se još analizira

ESET LiveGuard treba više vremena za dovršetak analize. Ako je potrebno, možete otvoriti datoteku.

ICON_WARNING Uklonjena je prijetnja

ESET LiveGuard je završio analizu i datoteka je sadržavala prijetnju. Datoteka je očišćena.

MAIN_SETTING_ICON_ALLOW Datoteka sigurna za korištenje

ESET LiveGuard je završio analizu i datoteka je sigurna za korištenje.

Ako ESET LiveGuard ne radi ispravno, status aplikacije će se prikazivati u glavnom prozoru programa > kartica Početak. Slijedite upute u statusu aplikacije da biste riješili problem. Ako ne možete riješiti problem, obratite se tehničkoj podršci.