Poznate mreže

Prilikom upotrebe računala koje se često povezuje na nepouzdane mreže ili mreže izvan vaše uobičajene pouzdane (kućne ili uredske) mreže preporučuje se provjera vjerodostojnosti novih mreža s kojima se povezujete. Kada su mreže definirane, ESET Smart Security Premium može prepoznati pouzdane (kućne ili uredske) mreže s pomoću mrežnih parametara konfiguriranih u odjeljku Identifikacija mreže. Računala često pristupaju mrežama s IP adresama koje su slične onima pouzdanih mreža. U takvim slučajevima ESET Smart Security Premium može nepoznatu mrežu smatrati pouzdanom (kućnom ili uredskom mrežom). Preporučuje se korištenje autorizacije mreže kako bi se izbjegla takva situacija. Kako biste pristupili postavkama poznatih mreža, idite na Napredno podešavanje (F5) > Mrežna zaštita > Osnovno > Poznate mreže.

Kada je mrežni adapter povezan s mrežom ili su ponovno konfigurirane njegove mrežne postavke, ESET Smart Security Premium će na popisu poznatih mreža pretražiti zapis koji odgovara novoj mreži. Ako se Identifikacija mreže i Autorizacija mreže (dodatno) podudaraju, mreža će se označiti kao povezana u ovom sučelju. Kad se ne otkrije nijedna poznata mreža, konfiguracijom mrežne identifikacije stvorit će se nova mrežna veza kako bi se mreža identificirala sljedeći put kad se povežete s njom. Prema standardnim postavkama nova mrežna veza koristi se vrstom zaštite koja je definirana u postavkama Windowsa. Putem dijaloškog prozora Otkrivena je nova mrežna veza od vas će se zatražiti da odaberete vrstu zaštite, odnosno opciju pouzdana mreža, nepouzdana mreža ili Upotrijebi postavku sustava Windows. Ako je mrežni adapter povezan s poznatom mrežom, a ta je mreža označena kao pouzdana mreža, lokalne podmreže adaptera bit će dodane u pouzdanu zonu.

Vrsta zaštite novih mreža – Odaberite koja se od sljedećih opcija: Upotrijebi postavke za Windows, Pitaj korisnika ili Označi kao nepouzdano se upotrebljava kao standardna postavka za nove mreže.

Odjeljak Poznate mreže omogućuje vam da konfigurirate naziv mreže, identifikaciju mreže, vrstu zaštite itd. Za pristup podešavanju poznatih mreža kliknite Uredi.


note

Kada odaberete Upotrijebi postavku sustava Windows, neće se pojaviti dijaloški prozor, a mreža s kojom ste povezani automatski će se označiti prema postavkama sustava Windows. To će omogućiti pristup određenim funkcijama (npr. dijeljenje datoteka i udaljeni pristup radnoj površini) s novih mreža.