Uređivač pravila kontrole uređaja

Prozor Uređivač pravila kontrole uređaja prikazuje postojeća pravila i omogućuje preciznu kontrolu vanjskih uređaja koje korisnici povezuju s računalom.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Moguće je dopustiti ili blokirati određene uređaje po korisniku ili korisničkoj grupi na temelju parametara dodatnih uređaja koje je moguće odrediti u konfiguraciji pravila. Popis pravila sadrži nekoliko opisa pravila poput naziva, vrste vanjskog uređaja, radnje koju treba provesti nakon povezivanja vanjskog uređaja s računalom i opširnosti vođenja dnevnika. Također pogledajte stavku Dodavanje pravila kontrole uređaja.

Kliknite Dodaj ili Uredi da biste upravljali pravilom. Kliknite Kopiraj da biste stvorili novo pravilo s unaprijed definiranim mogućnostima koje se koriste za drugo odabrano pravilo. XML nizovi koji se prikazuju kada se klikne pravilo mogu se kopirati u međuspremnik kako bi pomogli administratorima sustava da izvezu/uvezu te podatke i koriste ih, na primjer u programu .

Pritiskom tipke CTRL i klikom možete odabrati više pravila i primijeniti radnje, kao što su brisanje ili pomicanje prema gore ili dolje na popisu, na sva odabrana pravila. Potvrdni okvir Aktivirano deaktivira ili aktivira pravilo; to može biti korisno ako ne želite trajno izbrisati pravilo u slučaju da ga ubuduće želite koristiti.

Kontrola se postiže pravilima koja su sortirana prema redoslijedu prioriteta, s pravilima višeg prioriteta na vrhu.

Unosi u dnevniku mogu se pregledati u glavnom prozoru programa ESET Smart Security Premium, u odjeljku Alati > Više alata > Dnevnici.

Dnevnik kontrole uređaja bilježi sve slučajeve uključivanja kontrole uređaja.