Kontrola uređaja

ESET Smart Security Premium omogućuje automatski nadzor nad uređajima (CD/DVD/USB/...). Taj modul omogućuje blokiranje ili prilagođavanje dodatnih filtara/ovlaštenja i odabir načina na koji korisnik pristupa određenom uređaju i radi s njim. To može biti korisno ako administrator računala želi korisnicima zabraniti upotrebu uređaja na kojima se nalazi nedopušten sadržaj.

Podržani vanjski uređaji:

Pohrana na disku (HDD, izmjenjivi USB disk)

CD/DVD

USB Pisač

FireWire Spremište

Bluetooth Uređaj

Čitač pametnih kartica

Uređaj za obradu slike

Modem

LPT/COM port

Prijenosni uređaj

Sve vrste uređaja

Mogućnosti podešavanja kontrole uređaja mogu se izmijeniti pod Napredno podešavanje (F5) > Kontrola uređaja.

Aktivirajte traku klizača uz stavku Aktiviraj kontrolu uređaja da biste aktivirali funkciju kontrole uređaja u programu ESET Smart Security Premium. Morat ćete ponovno pokrenuti računalo da bi ova promjena stupila na snagu. Nakon što se kontrola uređaja aktivira, pravila će postati aktivna, što će omogućiti otvaranje prozora Uređivač pravila.


note

Možete stvoriti više grupa uređaja na koje će se primijeniti različita pravila. Isto tako, možete stvoriti samo jednu grupu uređaja na koje će se primijeniti pravilo s radnjom Čitaj/piši ili Samo čitaj. Tako će svi uređaji koje kontrola uređaja ne prepoznaje biti blokirani prilikom povezivanja na vaše računalo.

Ako se umetne uređaj koji blokira postojeće pravilo, prikazat će se prozor obavijesti i pristup uređaju bit će zabranjen.