Šifrirani virtualni pogon

Možete upotrijebiti Secure Data za stvaranje šifriranih virtualnih pogona. Ne postoji ograničenje za broj pogona koje možete stvoriti, dok god ima dovoljno prostora na tvrdom disku za njihovu uporabu. Slijedite korake u nastavku da biste stvorili šifrirani virtualni pogon:

1.Na zaslonu Šifriranje podataka na računalu ili izmjenjivom pogonu kliknite opciju Virtualni pogon.

2.Kliknite Pregledaj za odabir lokacije na kojoj će virtualni pogon biti pohranjen.

essp_create_an_encrypted_virtual_drive

3.Unesite naziv virtualnog pogona i kliknite Spremi.

4.Postavite veličinu virtualnog pogona s pomoću padajućeg izbornika Maksimalni kapacitet i kliknite Dalje.

5.Postavite lozinku za virtualni pogon. Ako ne želite da se virtualni pogon automatski dešifrira kada se prijavite u račun za sustav Windows, poništite odabir opcije Dešifriraj automatski na ovom računu za sustav Windows. Kliknite Dalje.

essp_Secured_Data_setPassword

6.Vaš šifrirani virtualni pogon stvoren je i spreman za uporabu. Pojavit će se kao lokalni disk kad otvorite Ovaj PC (Računalo u sustavu Windows 7 i starijim verzijama).

Za pristup šifriranom pogonu nakon ponovnog pokretanja računala pronađite datoteku šifriranog pogona (vrsta datoteke .eed) koju ste stvorili i dvokliknite je. Ako se pojavi upit, unesite lozinku koju ste konfigurirali prilikom stvaranja šifriranog pogona. Pogon će biti postavljen i prikazat će se kao lokalni disk pod stavkom Ovaj PC (Računalo u sustavu Windows 7 i starijim verzijama). Kada se šifrirani pogon postavi kao lokalni disk, taj lokalni disk i dešifrirani sadržaj dostupni su drugim korisnicima na tom uređaju sa sustavom Windows, osim ako se ne odjavite ili ponovno ne pokrenete računalo.


note

Mogu li obrisati virtualni pogon?

Da. Za brisanje šifriranog virtualnog pogona slijedite upute u članku s često postavljenim pitanjima o programu ESET Secure Data.