Šifrirani izmjenjivi pogon

Secure Data vam omogućuje stvaranje šifriranih direktorija na izmjenjivim pogonima. Da biste to učinili, slijedite korake u nastavku:

1.Umetnite izmjenjivi pogon (USB izbrisivi memorijski pogon, USB tvrdi disk) u računalo.

2.Kliknite Izmjenjivi pogon na zaslonu Šifriranje podataka na računalu ili izmjenjivom pogonu.

3.Odaberite povezani izmjenjivi pogon koji želite šifrirati i kliknite Dalje.
Kliknite Osvježi da biste ažurirali popis pogona koji se mogu šifrirati. Šifrirani pogoni ili pogoni koji nisu podržani neće se prikazati.
Ako želite dešifrirati zaštićenu mapu na odabranom izmjenjivom pogonu na bilo kojem uređaju sa sustavom Windows bez potrebe za instalacijom programa ESET Smart Security Premium, odaberite Dešifriraj mapu na bilo kojem uređaju sa sustavom Windows.

essp_select_removable_drive

4.Postavite željenu lozinku za šifriranu mapu na izmjenjivom pogonu. Ako ne želite da se virtualni pogon automatski dešifrira kada se prijavite u račun za Windows, poništite odabir opcije Dešifriraj automatski na ovom računu za Windows. Kliknite Dalje.

essp_Secured_Data_setPassword

5.Izmjenjivi pogon je zaštićen, a šifrirana mapa na njemu spremna je za korištenje.

essp_Secured_Data_removable_done

Ako odsad povežete izmjenjivi pogon s računalom na kojem nije instaliran Secure Data, šifrirana mapa neće biti vidljiva. Ako se izmjenjivi pogon poveže s računalom na kojem je instaliran Secure Data, pojavit će se upit da unesete lozinku za dešifriranje izmjenjivog pogona. Ako ne unesete lozinku, šifrirana mapa bit će vidljiva, ali nećete joj moći pristupiti.