Zaštita bankarstva i plaćanja

Zaštita bankarstva i plaćanja dodatni je sloj zaštite osmišljen za zaštitu financijskih podataka tijekom mrežnih transakcija.

U većini slučajeva zaštićeni preglednik Zaštite bankarstva i plaćanja pokreće se u pregledniku koji se trenutačno upotrebljava nakon što posjetite poznatu web stranicu za bankarstvo.

Odaberite jednu od sljedećih opcija konfiguracije ponašanja zaštićenog preglednika:

Zaštiti sve preglednike – ako se ova opcija aktivira, svi podržani web preglednici se pokreću u sigurnom načinu rada. To vam omogućuje pregledavanje interneta, pristup internetskom bankarstvu te kupnju i izvršavanje transakcija na internetu u jednom prozoru zaštićenog preglednika, bez preusmjeravanja.

Preusmjeravanje web stranica (standardno) – web stranice s popisa zaštićenih web stranica i internog popisa internetskog bankarstva se preusmjeravaju u zaštićeni preglednik. Možete odabrati koji se preglednik otvara (standardni ili zaštićeni).

Obje prethodne opcije su deaktivirane – da biste pristupili zaštićenom pregledniku u programu ESET Smart Security Premium, kliknite Alati > ICON_BPP Zaštita bankarstva i plaćanja ili kliknite ikonu ICON_BPP Zaštita bankarstva i plaćanja na radnoj površini. Preglednik koji je postavljen kao standardni u sustavu Windows pokreće se u sigurnom načinu rada.

Da biste konfigurirali ponašanje zaštićenog preglednika, pogledajte Napredno podešavanje zaštite bankarstva i plaćanja. Da biste aktivirali funkciju Zaštiti sve preglednike u programu ESET Smart Security Premium, kliknite Podešavanje > Sigurnosni alati i aktivirajte traku klizača opcije Zaštiti sve preglednike.

Za sigurno pregledavanje weba nužna je upotreba šifrirane HTTPS komunikacije. Sljedeći preglednici podržavaju zaštitu bankarstva i plaćanja:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

Više informacija o funkcijama zaštite bankarstva i plaćanja pročitajte u sljedećim člancima ESET-ove baze znanja dostupnima na engleskom i više drugih jezika:

Kako koristiti ESET-ovu zaštitu bankovnih plaćanja?

Aktiviranje ili deaktiviranje ESET-ove Zaštite bankarstva i plaćanja za određenu web-stranicu

Pauziranje ili deaktivacija Zaštite bankarstva i plaćanja u ESET-ovim Windows programima za kućne korisnike

ESET-ova Zaštita bankarstva i plaćanja – uobičajene pogreške

ESET-ov rječnik | Zaštita bankarstva i plaćanja