Kako aktivirati Apache HTTP proxy na svom ESMC virtualnom uređaju nakon početne konfiguracije

Otvorite terminal i u skladu s verzijom operacijskog sustava pokrenite sljedeće naredbe kao root da biste aktivirali Apache HTTP proxy:

icon_details_hoverNAPOMENA

Lokacija stavki apachectl i htcacheclean razlikovat će se ovisno o vašem sustavu. Provjerite je prije nego što pokrenete skriptu.

Parametar /var/cache/apache2 određuje lokaciju mape za predmemoriju, a ta se lokacija postavlja pod /etc/httpd/conf.d/proxy.conf pod naslovom CacheRoot.

Apache HTTP proxy zamjenjuje funkciju mirror alat iz programa ESET Remote Administrator 6.x. Primarno se upotrebljava za predmemoriranje datoteka nadogradnje modula detekcije i predmemoriranje informacija iz programa ESET LiveGrid®.

Za sustav CentOS 7

1.systemctl enable httpd

2.sudo mkdir -p /etc/systemd/system/httpd.service.requires

3.sudo ln -s /usr/lib/systemd/system/htcacheclean.service /etc/systemd/system/httpd.service.requires

4.systemctl start httpd

5.htcacheclean -d60 -t -i -p/var/cache/apache2 -l5000M

icon_details_hoverNAPOMENA

Možete podesiti parametre za brisanje predmemorije Apache HTTP proxyja: -d definira intervale brisanja u minutama, -p određuje put kao root mapu predmemorije diska, -t briše sve prazne mape, -i pametno briše predmemoriju samo kada dođe do promjene predmemorije diska, -l definira ukupno ograničenje veličine predmemorije diska.

6.iptables -A INPUT -p tcp --dport 3128 -j ACCEPT

7.ip6tables -A INPUT -p tcp --dport 3128 -j ACCEPT

8.service iptables save 

9.service ip6tables save

Time će se pokrenuti Apache HTTP proxy i aktivirati port 3128 u firewallu. Morat ćete stvoriti pravila za sve programe tvrtke ESET / ESMC komponente za komunikaciju putem Apache HTTP proxyja i omogućiti predmemoriranje instalacijskih datoteka / datoteka nadogradnje za programe tvrtke ESET. Dodatne informacije potražite u našem članku u bazi znanja, II. dio. Konfiguriranje postavki pravila za klijentska računala.