Köra tjänsteskript

Markera alla önskade objekt, spara och stäng sedan skriptet. Kör det redigerade skriptet direkt i ESET SysInspector huvudfönster genom att välja alternativet Kör tjänsteskript från Arkiv-menyn. När du öppnar ett skript, visar programmet följande meddelande: Vill du köra tjänsteskriptet %Skriptnamn%? När valet bekräftats, visas kanske en annan varning som talar om att tjänsteskriptet du försöker köra inte har signerats. Klicka på Kör för att starta skriptet.

Ett dialogfönster bekräftar att skriptet kördes.

Om det endast gick att delvis bearbeta skriptet, visas ett dialogfönster med följande meddelande: Tjänsteskriptet har delvis körts. Vill du visa felrapporten? Välj Ja för att visa en utförlig felrapport med åtgärderna som inte utfördes.

Om skriptet inte kändes igen, visas ett dialogfönster med följande meddelande: Det markerade tjänsteskriptet är inte signerat. Om du kör osignerade och okända skript kan datorns information skadas avsevärt. Vill du köra skriptet och utföra åtgärderna? Detta kan orsakas av motsägelser i skriptet (skadad rubrik, skadad sektionsrubrik, saknad tom rad mellan sektioner osv.). Det går att antingen öppna skriptfilen på nytt och rätta till felen eller skapa ett nytt tjänsteskript.