Netwerk

Dit wordt bereikt door individuele netwerkverbindingen toe te staan of te weigeren op basis van uw filterregels. Een persoonlijke firewall biedt beveiliging tegen aanvallen vanaf externe computers en blokkeert bepaalde potentieel gevaarlijke services.

In de module Netwerk kunt u de volgende onderdelen inschakelen/uitschakelen:

Firewall

Filtert alle netwerkcommunicatie op basis van de ESET Security for Microsoft SharePoint-configuratie.

Netwerkaanvalbeveiliging (IDS)

Analyseert de inhoud van netwerkverkeer en beveiligt en beschermt tegen netwerkaanvallen. Al het verkeer dat als schadelijk wordt beoordeeld, wordt geblokkeerd.

Botnetbeveiliging

Detectie en blokkering van Botnet communicatie. Identificeert snel en nauwkeurig malware in het systeem.

Zwarte lijst met tijdelijk geblokkeerde IP-adressen (geblokkeerde adressen)

Een lijst met IP-adressen weergeven die als aanvalsbronnen zijn gedetecteerd en die aan de zwarte lijst zijn toegevoegd, zodat hiermee gedurende een bepaalde tijd geen verbindingen kunnen worden gemaakt

Netwerkverbindingen

Toont de netwerken waarop netwerkadapters zijn aangesloten, met gedetailleerde informatie.

Problemen met netwerktoegangsbeveiliging oplossen

Geblokkeerde communicatie oplossen

Hiermee kunt u verbindingsproblemen verhelpen die worden veroorzaakt door netwerkaanvalbeveiliging.

Tijdelijk geblokkeerde IP-adressen oplossen

Een lijst met IP-adressen weergeven die als aanvalsbronnen zijn gedetecteerd en die aan de zwarte lijst zijn toegevoegd, zodat hiermee gedurende een bepaalde tijd geen verbindingen kunnen worden gemaakt

Logbestanden weergeven

Een grondige analyse van deze gegevens kan helpen bij de detectie van pogingen om de systeembeveiliging aan te tasten. Veel andere factoren duiden op potentiële beveiligingsrisico's waarvan u de impact kunt minimaliseren: frequente verbindingen vanaf onbekende locaties, meerdere pogingen om verbindingen tot stand te brengen, onbekende toepassingen die communiceren of ongebruikelijke poortnummers die worden gebruikt.

setup_network