Clusterwizard - Knooppunten selecteren

De eerste stap bij het instellen van een ESET-cluster is het toevoegen van knooppunten. U kunt de optie Automatische detectie gebruiken of Bladeren... om knooppunten toe te voegen. Of typ de servernaam in het tekstvak en klik op Toevoegen.

Autodetectie

Voegt automatisch knooppunten toe van een bestaand Windows Failover Cluster/Network Load Balancing (NLB) Cluster. De server die u gebruikt om het ESET-cluster mee te maken, moet lid zijn van dit Windows Failover Cluster/NLB Cluster om de knooppunten automatisch te kunnen toevoegen. Op het NLB-cluster moet de functie Bediening op afstand toestaan zijn ingeschakeld in de clustereigenschappen. Anders detecteert het de knooppunten niet correct. Zodra u de lijst met nieuw toegevoegde knooppunten hebt.

Bladeren

Computers in een Domain of Workgroup vinden en selecteren. Met deze methode kunt u handmatig knooppunten toevoegen aan het ESET-cluster. Een andere manier om knooppunten toe te voegen, is door de hostnaam van de server te typen die u wilt toevoegen en te klikken op Toevoegen.

Laden

Lijst met knooppunten uit een bestand importeren.

cluster_wizard1

Als u de lijst met clusterknooppunten wilt wijzigen, selecteert u het knooppunt dat u wilt verwijderen en klikt u op Verwijderen of, als u de gehele lijst wilt leegmaken, klikt u op Alles verwijderen.

Als u al een bestaand ESET-cluster hebt, kunt u op elk gewenst moment nieuwe knooppunten hieraan toevoegen. De stappen zijn hetzelfde als hierboven beschreven.

note

Alle knooppunten die in de lijst blijven staan, moeten online en bereikbaar zijn. Localhost wordt standaard toegevoegd aan de clusterknooppunten.