Een versleuteld virtueel station maken

U kunt met Secure Data versleutelde virtuele stations maken. Er is geen beperking voor het aantal stations dat u kunt maken, zolang er maar ruimte op de harde schijf is die de stations. Volg de onderstaande stappen om een versleuteld virtueel station te maken:

1.Klik in het hoofdprogrammavenster op Instellingen >Beveiligingshulpmiddelen > Secure Data > Een virtueel station maken.

2.Klik op Bladeren om de locatie te selecteren waar het virtuele station wordt opgeslagen.

3.Voer een naam in voor het virtuele station en klik op Opslaan.

4.Gebruik het vervolgkeuzemenu Maximumcapaciteit om de grootte van uw virtueel station in te stellen en klik op Doorgaan.

5.Stel een wachtwoord in voor uw virtuele station. Als u niet wilt dat het virtuele station automatisch wordt ontsleuteld wanneer u zich aanmeldt bij uw Windows-account, deselecteert u de optie Automatisch ontsleutelen bij dit Windows-account. Klik op Doorgaan.

6.Klik op Gereed. Uw gecodeerde virtuele station is gemaakt en klaar voor gebruik. Het station wordt als lokaal station weergegeven als u Deze pc opent.

Om toegang te krijgen tot het versleutelde station na het opnieuw opstarten van de computer, zoekt u het versleutelde stationsbestand (bestandstype .eed) dat u hebt gemaakt en dubbelklikt u erop. Voer indien gevraagd het wachtwoord in dat u hebt geconfigureerd bij het maken van het versleutelde station. Het station wordt gekoppeld en wordt weergegeven als lokale schijf onder Deze pc. Wanneer het versleutelde station is gekoppeld als lokale schijf, is deze lokale schijf met de ontsleutelde inhoud ervan beschikbaar voor andere gebruikers van de computer, tenzij u uitlogt of de computer opnieuw opstart.

note

Kan ik een virtueel station verwijderen?

Ja. Als u een versleuteld virtueel station wilt verwijderen, volgt u de instructies in ons artikel 'Veelgestelde vragen over ESET Secure Data'.