Bestanden op uw verwisselbare schijf versleutelen

Met Secure Data kunt u een versleutelde map maken op verwisselbare stations. Volg de onderstaande stappen om bestanden op uw verwisselbare station te versleutelen:

1.Plaats het verwisselbare station (USB-flashstation, harde schijf met USB-aansluiting) in de computer.

2.Klik in het hoofdprogrammavenster op Instellingen > beveiligingshulpmiddelen > Secure Data > Een verwisselbaar station versleutelen.

3.Selecteer het aangesloten verwisselbare station dat u wilt versleutelen en klik op Doorgaan.
Klik op Vernieuwen om de lijst met versleutelbare stations bij te werken. Versleutelde of niet-ondersteunde stations worden niet weergegeven.
Als u de beveiligde map op het geselecteerde verwisselbare station op een Windows-apparaat wilt ontsleutelen zonder dat ESET Small Business Security is geïnstalleerd, selecteert u De map op een Windows-apparaat ontsleutelen.

4.Stel een wachtwoord in voor de versleutelde map. Als u niet wilt dat het virtuele station automatisch wordt ontsleuteld wanneer u zich aanmeldt bij uw Windows-account, deselecteert u de optie Automatisch ontsleutelen bij dit Windows-account. Klik op Doorgaan.

5.Het verwisselbare station is beveiligd en de versleutelde map op het station is klaar voor gebruik.

Als u vanaf nu uw verwisselbare station aansluit op een computer waarop Secure Data niet is geïnstalleerd, is de versleutelde map niet zichtbaar. Als het verwisselbare station is aangesloten op een computer waarop Secure Data wel is geïnstalleerd, wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren om het verwisselbare station te ontsleutelen. Als u het wachtwoord niet opgeeft, is de versleutelde map zichtbaar maar niet toegankelijk.