Nettverksinspektør

Med Nettverksinspektør kan du identifisere sårbarheter på det klarerte nettverket ditt (hjemme- eller kontornettverk), for eksempel åpne porter eller et svakt ruterpassord. Den gir også en liste over tilkoblede enheter, kategorisert etter enhetstype (for eksempel skriver, ruter, mobilenhet osv.) for å vise deg hva som er koblet til nettverket ditt (for eksempel spillkonsoll, tingenes internett eller andre smarthjemenheter).

Nettverksinspektør hjelper deg å identifisere en ruters sårbarheter og øker beskyttelsesnivået ditt når du er tilkoblet et nettverk.

Nettverksinspektør konfigurerer ikke ruteren for deg. Du gjør endringene selv ved hjelp av det spesialiserte grensesnittet for ruteren din. Hjemmerutere kan være svært utsatte for skadelig programvare som brukes til å drive distribuerte denial-of-service-angrep (DDoS). Hvis routerpassordet ikke er endret fra standard av brukeren, er det enkelt for hackere å gjette, og logg deretter på ruteren og omkonfigurere den eller kompromittere nettverket ditt.

warning

Vi anbefaler sterkt å opprette et sterkt passord som er langt nok og inkluderer numre, symboler eller store bokstaver. For å gjøre det vanskeligere å finne passordet bør du bruke en annen type tegn.

Hvis nettverket du er koblet til, er konfigurert som klarert, kan du merke nettverket som «Mitt nettverk». Klikk Merk som «Mitt nettverk» for å legge til «Mitt nettverk»-merket på nettverket. Dette merket vises ved siden av nettverket overalt i ESET Small Business Security for bedre identifikasjons- og sikkerhetsoversikt. Klikk på Fjern Mitt nettverk-merket for å fjerne merket.

Hver enhet som er koblet til nettverket, vises med grunnleggende informasjon i en listevisning. Klikk på den spesifikke enheten for å redigere enheten eller se detaljert informasjon om enheten.

Med rullegardinmenyen Nettverk kan du filtrere enheter basert på følgende kriterier:

Enheter som er koblet til et bestemt nettverk

Enheter tilkoblet Alle nettverk

Ukategoriserte enheter

For å vise alle tilkoblede enheter i en ekkoloddvisning, klikk på ekkoloddikonet ICON_RADAR_VIEW. Flytt markøren over et enhetsikon for å se grunnleggende informasjon, som nettverksnavn og siste dato enheten ble sett.

Klikk på enhetsikonet for å redigere enheten eller se detaljert informasjon om enheten. Nylig tilkoblede enheter vises nærmere ruteren, slik at du enkelt kan få øye på dem.

Klikk på Skann nettverket ditt for å manuelt utføre et skann av nettverket du nå er tilkoblet. Skann nettverket er bare tilgjengelig for klarerte nettverk. Se Nettverkstilkoblingsprofiler for å se gjennom eller redigere nettverksinnstillingene.

Du kan velge blant følgende skannealternativer:

Skann alt

Skann bare ruter

Skann bare enhet

warning

Utfør nettverksskanninger kun på klarerte nettverk! Dersom du gjøre dette på uklarert nettverk, bør du være oppmerksom på potensiell fare.

PAGE_HOMENETWORK

Når skanning er fullført, vil en varsling med en lenke til grunnleggende informasjon om enheten vises eller du kan dobbeltklikke den mistenkelige enheten i liste- eller sonarvisning. Klikk på Feilsøk for å se nylig blokkert kommunikasjon. Mer informasjon om brannmurfeilsøking.

Det finnes to typer varslinger som vises av Nettverksinspektør-modulen:

Ny enhet tilkoblet nettverket – vises dersom en tidligere usett enhet er til stede.

Nye nettverksenheter funnet – vises dersom du kobler til klarert nettverket ditt igjen og en tidligere usett enhet nå er til stede.

note

Begge varslingstypene informerer deg hvis en uautorisert enhet prøver å koble til nettverket. Klikk vis enhet for å vise enhetsdetaljene.

Hva betyr ikonene på enhetene i Nettverksinspektør?

ICON_STAR

Det gule stjerneikonet angir enheter som er nye i nettverket, eller oppdaget av ESET for første gang.

ICON_CAUTION

Det gule advarselsikonet indikerer at ruteren kan inneholde sårbarheter. Klikk på ikonet i produktet for mer detaljert informasjon om problemet.

ICON_WARNING

Det røde advarselsikonet angir enheter som ruteren inneholder sikkerhetsproblemer og kan være infisert. Klikk på ikonet i produktet for mer detaljert informasjon om problemet.

ICON_INFO

Det blå ikonet kan vises når ESET-produktet har tilleggsinformasjon for ruteren, men krever ikke umiddelbar oppmerksomhet fordi det ikke er noen sikkerhetsrisikoer til stede. Klikk på ikonet i produktet for mer detaljert informasjon.