Nettverkstilkoblingsprofil

Profiler kan brukes til å styre atferden til ESET Small Business Security Nettverksbeskyttelsen for spesifikke nettverksforbindelser. Når du oppretter eller redigerer en brannmurregel, IDS-regel eller regel for beskyttelse mot «brute force»-angrep, kan du tilordne den til en bestemt profil eller bruke den på alle profiler.

Når en profil er aktiv i en nettverkstilkobling, brukes kun de globale reglene (regler uten profil oppgitt) og reglene som er tildelt den profilen. Du kan opprette flere ulike profiler med forskjellige regler tilordnet nettverkstilkoblinger for å endre oppførselen til brannmuren enkelt.

Du kan konfigurere profiler og tilordninger for nettverkstilkobling i Avanserte oppsett > Beskyttelser > Beskyttelse for nettverkstilgang > Beskyttelse for nettverkstilgang.

Tilordning av profil for beskyttelse av nettverkstilkobling – Lar deg velge om nyoppdagede nettverkstilkoblinger automatisk (velg Auto fra rullegardinmenyen) skal tilordnes en forhåndsdefinert eller egendefinert profil basert på Aktivatorer konfigurert i profilene for nettverkstilkobling, eller om du ønsker å bli spurt (velg Spør fra rullegardinmenyen) for å konfigurere nettverksbeskyttelse og tilordne en profil manuelt hver gang en ny nettverkstilkobling oppdages.

Du kan også tilordne en bestemt nettverkstilkoblingsprofil manuelt i hovedprogramvinduet > Oppsett > Nettverksbeskyttelse > Nettverkstilkoblinger. Hold pekeren over en bestemt nettverkstilkobling og klikk på menyikonet three_dots_menu > Rediger for å åpne vinduet Konfigurer nettverksbeskyttelse og velg en profil.

Nettverkstilkoblingsprofiler – Klikk på Rediger for å Legge til eller redigere nettverkstilkoblingsprofiler.

Følgende profiler er forhåndsdefinerte og kan ikke redigeres/slettes:

Privat – For klarerte nettverk (hjemme- eller kontornettverk). Datamaskinen og delte filer som er lagret på datamaskinen er synlige for andre nettverksbrukere, og systemressurser er tilgjengelige for andre brukere på nettverket (tilgang til delte filer og skrivere er aktivert, innkommende RPC-kommunikasjon er aktivert og ekstern skrivebordsdeling er tilgjengelig).

Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker et sikkert lokalt nettverk. Denne profilen tilordnes automatisk til en nettverkstilkobling hvis den er konfigurert som domene eller privat nettverk i Windows.

Offentlig – For uklarerte nettverk (offentlig nettverk). Filer og mapper på systemet deles ikke med og er ikke synlige for andre brukere på nettverket, og deling av systemressurser deaktiveres.

Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker trådløse nettverk. Denne profilen tilordnes automatisk til alle nettverkstilkoblinger som ikke er konfigurert som domene eller privat nettverk i Windows.

Når nettverkstilkoblingen bytter til en annen profil, vises et varsel nederst til høyre på skjermen.