Alat za instalaciju

Alat ESET Remote Deployment omogućuje korisnicima pokretanje skupnog (cjelovitog) instalacijskog paketa koji je stvorio sustav ERA radi daljinske instalacije ERA agenta. Alat za instalaciju pokreće se s uobičajenim administratorskim ovlastima koje bi trebale pomoći sa sigurnosnim pogreškama u ERA serveru pokrenutom u sklopu mrežnog servisa ili ERA serveru pokrenutom kao CentOS uređaj.

validation-status-icon-infoNAPOMENA

Alat ESET Remote Deployment namijenjen je instalaciji ERA agenata na klijentskim računalima s operativnim sustavom Microsoft Windows.

Za upotrebu alata ESET Remote Deployment na sustavu WIndows moraju se ispuniti sljedeći preduvjeti:

Potrebno je instalirati ERA server i ERA web-konzolu (na serverskom računalu).

Potrebno je otvoriti odgovarajuće portove. Pogledajte ERA agent – korišten za daljinsku instalaciju ERA agenta na ciljano računalo s operativnim sustavom Windows.

Morate stvoriti i preuzeti skupni (cjeloviti) instalacijski paket na lokalni pogon.

Nazivi instalacijskih paketa moraju uključivati niz "x86" ili "x64". U suprotnome instalacija neće funkcionirati.

 

Da biste instalirali ERA agente na klijentska računala, slijedite ove korake:

1.Preuzmite alat za instalaciju s ESET-ove stranice.

2.Provjerite jesu li zadovoljeni svi preduvjeti.

3.Pokrenite alat ESET Remote Deployment na klijentskom računalu.

4.Odaberite Ručno dodavanje računala. Morat ćete ručno navesti popis naziva hostova ili IP adresa.

5.Ručno unesite nazive hostova ili IP adrese i zatim kliknite Dalje. Svaka IP adresa odnosno svaki naziv hosta mora biti u novom retku.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Provjerite imaju li računala istu platformu (64-bitni ili 32-bitni operacijski sustav).

6.Prikazat će se odabrana računala za daljinsku instalaciju. Provjerite jesu li dodana sva računala i zatim kliknite Dalje.

7.Kliknite Pregledaj i odaberite skupni instalacijski paket stvoren u ERA web-konzoli. Ako ne upotrebljavate nikakve druge sigurnosne aplikacije na lokalnom računalu, poništite odabir potvrdnog okvira Upotrijebi ESET AV Remover.

8.Unesite korisničke podatke za prijavu za ciljana računala. Ako su računala članovi domene, unesite korisničke podatke administratora domene. Ako se prijavite s pomoću korisničkih podataka lokalnog administratora, potrebno je deaktivirati daljinsku kontrolu korisničkih računa na ciljanim računalima. Također možete odabrati potvrdni okvir pokraj opcije Upotrijebi trenutačne korisničke podatke da bi se korisnički podaci za prijavu automatski popunili.

9.Metoda instalacije upotrebljava se za pokretanje programa na udaljenim računalima. Ugrađena metoda jest standardna postavka koja podržava poruke o pogreškama sustava Windows. PsExec je alat treće strane i predstavlja alternativu ugrađenoj metodi. Odaberite jednu od tih opcija i kliknite Dalje.

deploy_tool

10.Po završetku instalacije bit će prikazana poruka „Uspješno”. Kliknite Završi da biste završili s instalacijom. Ako instalacija ne uspije, možete izvesti popis računala na kojima instalacija nije uspjela. Kliknite Pregledaj pokraj polja Izvoz računala na kojima instalacija nije uspjela, odaberite datoteku .txt u koju želite spremiti popis i kliknite Izvoz računala na kojima instalacija nije uspjela.

Ostale metode za instalaciju ERA agenata s pomoću alata za instalaciju

Active Directorymorat ćete navesti korisničke podatke za Active Directory. Ta opcija uključuje izvoz strukture servisa Active Directory za kasniji uvoz u ERA-u ili ECA-u.

Skeniranje mreže – morate navesti IP raspone za skeniranje računala u mreži.

Uvoz popisa – morat ćete navesti popis naziva hostova ili IP adresa.

Otklanjanje poteškoća

Ako instalacija ne uspije, uzroci mogu biti razni. Da biste saznali što je dovelo do neuspješne instalacije ERA agenta, pročitajte poglavlje o otklanjanju poteškoća ili provjerene ogledne scenarije za instalaciju ERA agenta.