Skeniranje lokalne mreže za pronalaženje računala

Da biste nastavili s instalacijom ERA agenta iz prethodnog poglavlja:

1.Unesite IP raspone mreže u obliku 10.100.100.10-10.100.100.250.

2.Odaberite jednu od sljedećih metoda porta:

Ping skeniranje: klijentska računala traže se naredbom ping.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: neka klijentska računala u ovoj mreži ne moraju slati odgovor na naredbu ping zbog blokiranja firewalla.

Skeniranje portova: za skeniranje mreže upotrebljavaju se brojevi porta. Pogledajte podržane portove koji se upotrebljavaju za daljinsku instalaciju ERA agenata. Standardni broj porta jest 445.

3.Da biste pronašli računala u mreži kliknite Pokreni skeniranje.

4.Odaberite potvrdne okvire pokraj računala koja želite dodati i kliknite Dalje.

5.Prikazat će se odabrana računala za daljinsku instalaciju. Provjerite jesu li dodana sva računala i zatim kliknite Dalje.

6.validation-status-icon-warning VAŽNO: Provjerite imaju li računala istu platformu (64-bitni ili 32-bitni operativni sustav).

7.Prikazat će se odabrana računala za daljinsku instalaciju. Provjerite jesu li dodana sva računala i zatim kliknite Dalje.

8.Kliknite Pregledaj i odaberite skupni instalacijski paket koji ste stvorili u ERA web-konzoli. Ako ne upotrebljavate nikakve druge sigurnosne aplikacije na lokalnom računalu, poništite odabir potvrdnog okvira pokraj opcije Upotrijebi ESET AV Remover.

9.Unesite korisničke podatke za prijavu za ciljana računala. Ako su računala članovi domene, unesite korisničke podatke administratora domene. Ako se prijavite s pomoću korisničkih podataka lokalnog administratora, potrebno je deaktivirati daljinsku kontrolu korisničkih računa na ciljanim računalima. Također možete odabrati potvrdni okvir pokraj opcije Upotrijebi trenutačne korisničke podatke da bi se korisnički podaci za prijavu automatski popunili.

10.Metoda instalacije upotrebljava se za pokretanje programa na udaljenim računalima. Ugrađena metoda jest standardna postavka koja podržava poruke o pogreškama sustava Windows. PsExec je alat treće strane i predstavlja alternativu ugrađenoj metodi. Odaberite jednu od tih opcija i kliknite Dalje.

deploy_tool

11.Po završetku instalacije bit će prikazana poruka „Uspješno”. Kliknite Završi da biste završili s instalacijom. Ako instalacija ne uspije, možete izvesti popis računala na kojima instalacija nije uspjela. Kliknite Pregledaj pokraj polja Izvoz računala na kojima instalacija nije uspjela, odaberite datoteku .txt u koju želite spremiti popis i kliknite Izvoz računala na kojima instalacija nije uspjela.

deploy_tool_success

Možete provjeriti status dnevnika na klijentskom računalu (C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\Logs\status.html) kako biste provjerili radi li ERA agent ispravno.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako dođe do problema s instalacijom, pročitajte poglavlje Otklanjanje poteškoća.