Preduvjeti za alat Mobile Device Connector

Za instalaciju komponente Mobile Device Connector u sustavu Windows moraju biti zadovoljeni sljedeći preduvjeti:

Javna IP adresa ili javna domena kojoj se može pristupiti putem interneta.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Ako trebate promijeniti naziv hosta MDM servera, možete to učiniti u njegovoj konfiguracijskoj datoteci. Imajte na umu da ćete, ako promijenite naziv hosta MDM servera, možda morati uvesti novi certifikat HTTPS servera koji uključuje novi naziv hosta kako bi MDM nastavio ispravno raditi.

Portovi su otvoreni i dostupni – popis svih portova potražite ovdje. Preporučujemo korištenje standardnih portova 9981 i 9980, no oni se također mogu po potrebi promijeniti u konfiguracijskoj datoteci MDM servera. Provjerite mogu li se mobilni uređaji povezati putem određenih portova. Promijenite postavke firewalla i/ili mreže (po potrebi) da biste to omogućili. Za više informacija o MDM arhitekturi kliknite ovdje.

Postavke firewalla – ako instalirate Mobile Device Connector na operacijski sustav koji nije serverski poput sustava Windows 7 (samo u svrhu evaluacije), obavezno dopustite komunikacijske portove stvaranjem pravila firewalla za:

C:\Program Files\ESET\RemoteAdministrator\MDMCore\ERAMDMCore.exe, TCP port 9980

C:\Program Files\ESET\RemoteAdministrator\MDMCore\ERAMDMCore.exe, TCP port 9981

C:\Program Files\ESET\RemoteAdministrator\Server\ERAServer.exe, TCP port 2222

 

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Stvarni putovi do .exe datoteka mogu se razlikovati ovisno o mjestu instalacije pojedinih ERA komponenta na operacijskom sustavu klijenta.

Server baze podataka već je instaliran i konfiguriran. Provjerite jesu li ispunjeni uvjeti za Microsoft SQL ili MySQL.

Upotreba RAM-a za MDM priključak optimizirana je tako da se istodobno može pokrenuti maksimalno 48 procesa „ESET Remote Administrator MDMCore modula”, a ako korisnik poveže više uređaja, procesi će se periodično mijenjati za svaki uređaj koji u određenom trenutku treba upotrebljavati resurse.

Mora biti instaliran Microsoft .NET Framework 3.5. Ako upotrebljavate Windows Server 2008 ili noviju verziju, možete ga instalirati s pomoću čarobnjaka za dodavanje uloga i funkcija (kao što je prikazano u nastavku), a ako upotrebljavate Windows Server 2003, .NET 3.5 možete preuzeti ovdje: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21

install_net_framework

Preduvjeti za certifikat

validation-status-icon-warning VAŽNO: Trebate SSL certifikat u .pfx formatu za sigurnu komunikaciju preko HTTPS protokola. Preporučujemo da se koristite certifikatom koji vam je dao izdavatelj certifikata (ERA izdavatelj certifikata ili izdavatelj certifikata treće strane). Samopotpisani certifikati ne preporučuju se jer ne dopuštaju svi mobilni uređaji prihvaćanje samopotpisanih certifikata korisnicima. To nije problem s certifikatima koje je potpisao izdavatelj certifikata jer su oni pouzdani i ne zahtijevaju prihvaćanje od strane korisnika.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Trebat ćete certifikat koji je potpisao izdavatelj certifikata (ERA izdavatelj certifikata ili izdavatelj certifikata treće strane), odgovarajući privatni ključ te upotrijebiti standardne postupke za njihovo spajanje (tradicionalno s pomoću OpenSSL-a) u jednu .pfx datoteku:

openssl pkcs12 -export -in certificate.cer -inkey privateKey.key -out httpsCredentials.pfx
To je standardan postupak za većinu servera koji upotrebljavaju SSL certifikate.

validation-status-icon-warning VAŽNO: U slučaju izvanmrežne instalacije trebat ćete i certifikat agenta koji ste izvezli iz programa ESET Remote Administrator. Također se možete koristiti svojim prilagođenim certifikatom s ERA sustavom.