Prvi koraci i najbolje prakse

Nakon uspješne instalacije programa ESET Remote Administrator možete nastaviti s namještanjem postavki.

Prvo otvorite ERA web-konzolu u web-pregledniku i prijavite se.

Upoznavanje s ERA web-konzolom

Prije početnog podešavanja preporučujemo da se upoznate s ERA web-konzolom jer ćete se tim sučeljem koristiti za upravljanje sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET. U odjeljku Zadaci nakon instalacije nalaze se upute s preporučenim koracima za optimalno iskustvo podešavanja.

Stvaranje korisničkog računa

Tijekom instalacije stvarate standardni administratorski račun. Preporučujemo da spremite administratorski račun i da stvorite novi račun za upravljanje klijentima i konfiguriranje njihovih dopuštenja.

Dodavanje klijentskih računala, servera i mobilnih uređaja s mreže na ERA sustav

Tijekom instalacije možete odabrati traženje računala (klijenata) na mreži. Svi će pronađeni klijenti biti na popisu u odjeljku Računala prilikom pokretanja programa ESET Remote Administrator. Ako se klijenti ne prikažu u odjeljku Računala, pokrenite zadatak Sinkronizacija statičke grupe za traženje računala i njihov prikaz u grupama.

Instalacija agenta

Nakon pronalaska klijentskih računala instalirajte agent na njima. Agent omogućuje komunikaciju između programa ESET Remote Administrator i klijenata.

Instalacija programa tvrtke ESET (uključujući aktivaciju)

Da bi vaši klijenti i mreža bili sigurni, instalirajte programe tvrtke ESET upotrebom zadatka Instalacija softvera.

Stvaranje/uređivanje grupa

Preporučujemo sortiranje klijenata u statičke ili dinamičke grupe u skladu s raznim kriterijima. Tako će upravljanje klijentima biti jednostavnije i imat ćete pregled nad čitavom mrežom.

Stvaranje novog pravila

Pravila se koriste za prosljeđivanje specifičnih konfiguracija ESET-ovih proizvoda koji se pokreću na klijentskim računalima. Tako ćete izbjeći potrebu za ručnim konfiguriranjem programa tvrtke ESET na svakom klijentu. Nakon stvaranja novog pravila s prilagođenom konfiguracijom isto pravilo možete dodijeliti grupi (statičkoj ili dinamičkoj) kako biste primijenili prilagođene postavke na sva računala u toj grupi.

Dodjeljivanje pravila grupi

Kao što je gore objašnjeno, pravilo mora biti dodijeljeno grupi da bi se primijenilo. Samo će se tako isto pravilo primjenjivati na sva računala koja spadaju u dotičnu grupu. Pravilo će se primijeniti svaki put kada se agent poveže s ERA serverom.

Postavljanje obavijesti i stvaranje izvješća

Da biste imali bolji pregled stanja klijentskih računala u svom okruženju, preporučujemo da upotrebljavate obavijesti i izvješća. Primjerice, u slučaju da želite biti obaviješteni da je došlo do određenog događaja ili želite vidjeti ili preuzeti izvješće.