Proxy

ERA proxy lagana je verzija komponente ERA servera. Ova vrsta servera koristi se za omogućivanje visoke razine skalabilnosti. ERA proxy omogućuje vam koncentraciju prometa s agenata klijenta. Omogućuje većem broju agenata povezivanje s ERA proxy serverom, koji distribuira promet na ERA server. To omogućuje optimizaciju upita na bazu podataka. Također je moguće povezivanje ERA proxyja s drugim ERA proxyjima, a potom na ERA server. Sve ovisi o mrežnoj okolini i njenoj konfiguraciji.

validation-status-icon-infoKoja je razlika između ERA proxyja i HTTP proxyja Apache?

ERA proxy server odgovoran je za pasivnu distribuciju konfiguracijskih podataka (grupa, pravila, zadataka itd.) agentima. To prosljeđivanje obavlja se bez sudjelovanja ERA servera.

ERA proxy server (i sve ostale komponente) može se konfigurirati jedino putem pravila poslanog s ERA servera. To znači da se agent mora instalirati na ERA proxy računalo da bi poslao konfiguraciju s ERA servera na ERA proxy komponentu.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Nije moguće izravno povezivanje ERA servera s ERA proxyjem bez agenta.

scheme_proxy_sm

ERA proxy druga je komponenta sustava ESET Remote Administrator i ima dvije svrhe. U slučaju mreže srednje veličine ili korporativne mreže s puno klijenata (npr. 10.000 klijenata ili više), možete koristiti ERA proxy server za distribuciju opterećenja između više ERA proxy servera, čime raspodjeljujete opterećenje s glavnog ERA servera. Druga prednost ERA proxy servera jest to što ga možete koristiti kad se povezujete s udaljenom podružnicom sa slabom vezom. To znači da se ERA agent na svakom klijentu ne povezuje izravno s glavnim ERA serverom, nego preko ERA proxy servera, koji se nalazi na istoj lokalnoj mreži podružnice. Ova konfiguracija pruža bolju komunikaciju s podružnicom. ERA proxy server prihvaća veze od svih lokalnih ERA agenata, prikuplja njihove podatke i prenosi ih na glavni ERA server (ili drugi ERA proxy server). Tako vaša mreža može prihvatiti više klijenata bez negativnog učinka na rad mreže i upita na bazu podataka.

Da bi ERA proxy ispravno funkcionirao, na hostu na koji ćete instalirati ERA proxy server mora biti instaliran ESET agent koji je povezan s gornjom razinom (ili ERA server ili gornji ERA proxy server, ako postoji) mreže.

validation-status-icon-infoNAPOMENA: Pogledajte primjer scenarija instalacije za ERA proxy.