Agent

ESET Remote Administrator agent (ERA agent) ključan je dio programa ESET Remote Administrator 6. Klijenti ne komuniciraju izravno sa serverom, već tu komunikaciju omogućuje agent. Agent prikuplja informacije od klijenta i šalje ih ERA serveru. Ako ERA server pošalje zadatak za klijent – on se šalje agentu koji zatim zadatak šalje klijentu.

Za pojednostavnjenje implementacije zaštite računala uključen je i samostalan ERA agent u ERA paketu (od verzije 6). To je jednostavna, izrazito modularna i lagana usluga koja pokriva svu komunikaciju između ERA servera i bilo kojeg programa tvrtke ESET ili operacijskog sustava. Umjesto komunikacije izravno preko ERA servera, proizvodi tvrtke ESET komuniciraju putem agenta. Klijentska računala koja imaju instaliran ESET agent i mogu komunicirati s ERA serverom nazivaju se „upravljana” računala. Možete instalirati agent na svako računalo neovisno o tome je li instaliran drugi softver tvrtke ESET.

Prednosti su sljedeće:

Jednostavno postavljanje – agent je moguće instalirati kao dio standardne poslovne instalacije.

Lokalno sigurnosno upravljanje – budući da se agent može konfigurirati za nekoliko sigurnosnih scenarija, vrijeme reakcije na prijetnju znatno je smanjeno.

Izvanmrežno sigurnosno upravljanje – agent može odgovoriti na događaj čak i ako nije povezan s ERA serverom.

scheme_agent_sm