Upravljačka ploča

Nakon što se prijavite u Webmin, upravljačka ploča prikazivat će informacije o sustavu za uređaj ERA VA. Informacije uključuju naziv hosta, OS, vrijeme neprekidnog rada sistema, upotrebu memorije, nadogradnje paketa itd. Također ćete vidjeti područje obavijesti na dnu stranice gdje će se prikazati stavke koje zahtijevaju vašu pažnju. Primjerice, obavijest da je dostupna novija verzija alata Webmin koja vam omogućuje da poduzmete radnju pritiskom gumba Odmah nadogradi Webmin. Preporučujemo vam da ga nadogradite. Kad se nadogradnja dovrši, prikazuje se poruka Webmin install complete.

Glavni izbornik uključuje kategorije modula: Webmin, System, Servers, Others, Networking, Hardware i Cluster. Više informacija o modulima potražite na stranicama Moduli alata Webmin.

icon_details_hoverNAPOMENA

Webmin automatski prepoznaje što je konfigurirano u virtualnom uređaju i prema tome prikazuje odgovarajuće module.

Najvažniji moduli za upravljanje uređajem ERA VA jesu sljedeći:

Sustav

Server

Ostalo

Umrežavanje

validation-status-icon-warning VAŽNO

Webmin radi sa svim root pravima sustava Linux, što znači da može urediti bilo koju datoteku i pokrenuti bilo koju naredbu u sustavu. Moguće je izbrisati sve datoteke u sustavu ili onemogućiti pokretanje ako napravite pogrešku. Zbog toga je važno da budete pažljivi prilikom pokretanja alata Webmin. Iako će vas Webmin obično upozoriti prije izvođenja potencijalno opasne radnje, nemojte mijenjati konfiguraciju stavki s kojima niste upoznati.

webmin_dashoard

Obavijest – ako postoji nešto o čemu vas Webmin želi obavijestiti, prikazat će se obavijest na dnu upravljačke ploče.

Odjava – kada ste gotovi s upotrebom alata Webmin, kliknite ikonu za odjavu webmin_logout na izborniku na lijevoj strani.