Lozinke za uređaj ERA VA

ERA virtualni uređaj upotrebljava nekoliko različitih korisničkih računa. U sljedećoj se tablici objašnjavaju različite vrste računa:

Vrsta računa

Standardna lozinka

Opis i upotreba

Root operacijskog sustava (CentOS)

eraadmin

Ovo je račun koji možete upotrijebiti za prijavu u svoj ERA virtualni uređaj. Omogućuje vam pristup konzoli za upravljanje ERA virtualnim uređajem i upravljačkom sučelju Webmin  te vam omogućuje izvođenje vraćanja na tvorničke postavke ili prema potrebi povlačenje baze podataka s drugog servera. Obično će se od vas tražiti da unesete lozinku za virtualno računalo.

baze podataka (MySQL) root

eraadmin

Ovo je root račun za MySQL server baze podataka. Omogućuje vam izvođenje radnji baze podataka kao što je sigurnosno kopiranje ili vraćanje baze podataka. Obično će se od vas tražiti da unesete lozinku za root bazu podataka.

ERA Web Console Administrator

određen tijekom konfiguracije uređaja ERA VA

Ova je lozinka važna jer vam omogućuje pristup ERA web konzoli.

Standardna lozinka mijenja se tijekom konfiguracije ERA virtualnog uređaja. Svi prethodno navedeni računi imat će istu lozinku koju ste odredili tijekom konfiguracije uređaja ERA VA. Međutim, svaki se račun može postaviti s različitom lozinkom. Sigurnije je upotrebljavati različite lozinke iako uporaba više lozinki može biti složenija. Bilo bi dobro da pronađete učinkovit način rukovanja s više lozinki za uređaj ERA VA da biste spriječili zabunu.

icon_details_hoverNAPOMENA

Kada instalirate uređaj ERA VA koji još nije konfiguriran, upotrebljava se ista lozinka eraadmin za sve prethodno navedene račune dok ne promijenite lozinku tijekom konfiguracije ERA virtualnog uređaja.

U slučaju da zaboravite lozinku za bilo koji od prethodno navedenih računa, pročitajte poglavlje Kako obnoviti zaboravljenu lozinku za uređaj ERA VA.