Konzola za upravljanje ERA virtualnim uređajem

Nakon što uspješno instalirate uređaj ERA VA, otvorite prozor terminala virtualnog računala. Vidjet ćete zaslon s osnovnim informacijama uređaja ERA VA i njegov status. To je glavni zaslon uređaja ERA VA. S tog se mjesta možete prijaviti u konzolu za upravljanje ERA virtualnim uređajem (poznatom i kao način za upravljanje) pritiskom tipke Enter na tipkovnici. Da biste ušli u način za upravljanje, unesite lozinku koju ste odredili tijekom konfiguracije uređaja ERA VA i dvaput pritisnite Enter. U slučaju da još niste konfigurirali uređaj ERA VA, možete upotrijebiti standardnu lozinku eraadmin da biste pristupili načinu za upravljanje.

Kada se prijavite u konzolu za upravljanje ERA virtualnim uređajem, dostupne su sljedeće stavke konfiguracije/upravljanja:

Postavljanje statičke IP adrese

Aktivacija/deaktivacija sučelja Webmin

Sigurnosna kopija baze podataka

Vraćanje baze podataka

Ponovno postavljanje nakon vraćanja snimke

Povlačenje baze podataka s drugog servera

Promjena lozinke virtualnog računala

Promjena lozinke baze podataka

Ponovno pridruživanje domeni

Konfiguriranje domene

Vraćanje na tvorničke postavke

validation-status-icon-warning VAŽNO

Prisutnost prethodno navedenih stavki može se razlikovati ovisno o fazi implementacije uređaja ERA VA i vrsti konfiguriranog uređaja.

Ponovno pokretanje sustava – ako želite ponovno pokrenuti uređaj ERA VA

Isključivanje sustava – ako želite isključiti uređaj ERA VA

Zaključavanje zaslona – trebali biste zaključati zaslon kako biste spriječili druge ljude da se koriste vašim uređajem ERA VA i pristupaju njegovim datotekama. Zaslon možete zaključati i na brži način koristeći se tipkom Esc. Način za upravljanje zatvorit će se i vidjet ćete glavni zaslon uređaja ERA VA.

Izlaz na terminal – upotrijebite ako želite pristupiti terminalu operacijskog sustava. Time se zatvara konzola za upravljanje ERA virtualnim uređajem i ulazi u terminal. Da biste izašli iz terminala i vratili se na glavni zaslon uređaja ERA VA, unesite exit i pritisnite tipku Enter (možete upotrijebiti i naredbu logout koja isto djeluje).