Instalacija virtualnog uređaja (VA)

ERA virtualni uređaj (ERA VA) dostupan je za korisnike koji žele upotrebljavati ESET Remote Administrator u virtualiziranom okruženju. Osim toga, ERA virtualni uređaj pojednostavljuje instalaciju programa ESET Remote Administrator i brži je od korištenja cjelovitog instalacijskog programa ili instalacijskih paketa komponenti.

ERA VA može se instalirati u većini virtualnih okruženja. Podržava nativne/hardverski izolirane (bare-metal) hipervizore (VMware vSphere/ESXi i Microsoft Hyper-V), kao i hostirane hipervizore koji se obično koriste u operacijskim sustavima radnih površina (VMware Workstation, VMware Player i Oracle VirtualBox). Potpun popis pogledajte u odjeljku Podržani hipervizori.

U ovom se priručniku detaljno opisuje postupak instalacije i upravljanja uređajem ERA VA, uključujući njegove nove značajke:

Konzola za upravljanje ERA virtualnim uređajem – riječ je o jednostavnom tekstualnom korisničkom sučelju (TUI) s izbornikom koji korisniku pruža različite mogućnosti. Sve su opcije ili funkcije u interaktivnom načinu kojim se od vas traži da odredite vrijednosti kada je to potrebno i pružaju vam se detaljne upute. To je mnogo jednostavnije od upisivanja i izvršavanja brojnih naredbi sa složenom sintaksom u terminalu. Čak i korisnici koji nemaju napredno iskustvo sa sustavom CentOS 7 ili drugim operacijskim sustavima Linux mogu se na taj način lako koristiti uređajem ERA VA i upravljati njime. Slijede značajke koje je korisno spomenuti:

oPostavljanje statičke IP adrese – ručno odredite statičku IP adresu u slučaju da je DHCP server nije dodijelio vašem uređaju ERA VA.

oPovlačenje baze podataka s drugog servera – ako trebate izvršiti nadogradnju ili migraciju uređaja ERA VA.

oSigurnosno kopiranje i vraćanje ERA baze podataka – ove vam značajke omogućuju uspostavu strategije oporavka od katastrofe i pomoć u slučaju poteškoća s uređajem ERA VA.

oVraćanje na tvorničke postavke – uređaj se vraća u izvorno stanje kao prilikom izvorne instalacije. Ovom se značajkom možete koristiti u slučaju poteškoća s uređajem ERA VA, pod uvjetom da ste napravili sigurnosnu kopiju baze podataka.

Upravljačko sučelje Webmin – riječ je o web sučelju treće strane koje pojednostavljuje upravljanje sustavom Linux. Omogućuje vam jednostavno daljinsko upravljanje uređajem ERA VA putem web preglednika s pomoću intuitivnog sučelja. Najvažniji moduli alata Webmin opisani su u ovom dokumentu.