Vraćanje na tvorničke postavke

Da biste vratili ERA virtualni uređaj u izvorno stanje kao prilikom izvorne instalacije, možete upotrijebiti opciju Factory reset. Cjelokupna konfiguracija i postavke ponovno će se postaviti i uklonit će se cijela ERA baza podataka.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Preporučujemo vam da napravite sigurnosnu kopiju ERA baze podataka prije uporabe naredbe vraćanja na tvorničke postavke. Vaša će baza podataka biti prazna nakon što izvršite ponovno postavljanje.

Vraćanjem na tvorničke postavke vratit će se samo one postavke koje ste promijenili tijekom konfiguracije uređaja ERA VA, a ostale će promjene i postavke ostati neizmijenjene. U rijetkim slučajevima vraćanjem na tvorničke postavke izvorno stanje virtualnog uređaja neće se vratiti u potpunosti. Ako imate poteškoća s uređajem ERA VA, preporučujemo vam da instalirate novo računalo. Pratite korake da biste izvršili nadogradnju/migraciju ili postupak oporavka od katastrofe.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Factory reset s pomoću tipki sa strelicama i pritisnite Enter.

factory_reset

2.Pritisnite Enter da biste izvršili vraćanje na tvorničke postavke uređaja ERA VA ili, ako se predomislite, u ovom trenutku još uvijek možete odustati od vraćanja na tvorničke postavke pritiskom na Ctrl+C. No kada se pokrene vraćanje na tvorničke postavke, ne upotrebljavajte Ctrl+C.

factory_reset_02

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako se tijekom vraćanja na tvorničke postavke na zaslonu pojave bilo kakve poruke o pogrešci, pokušajte ponovno pokrenuti postupak vraćanja. Ako ponovno pokretanje vraćanja na tvorničke postavke ne pomogne ili ako niste sigurni je li pomoglo, preporučujemo vam da izvršite novu instalaciju. Možete pratiti iste korake kao i tijekom izvršavanja nadogradnje/migracije ili izvršiti postupak oporavka od katastrofe.

Popis radnji koje se izvršavaju tijekom vraćanja na tvorničke postavke:

ponovno postavljanje mrežne konfiguracije, svih lozinki i naziva hosta,

čišćenje alata Webmin, konfiguracijskih datoteka uređaja, paketa i dnevnika sustava,

uklanjanje svih podataka iz ERA baze podataka,

ponovno postavljanje korisničke lozinke za ERA bazu podataka.

Kada se ERA VA ponovno pokrene, nalazit će se u izvornom stanju kao prilikom izvorne instalacije i moći ćete započeti s njegovom konfiguracijom od početka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Prilagođene promjene ili postavke koje nisu povezane s ERA servisom ostat će neizmijenjene.