Sigurnosna kopija baze podataka

Sigurnosna kopija ključan je dio dobre strategije za oporavak od katastrofe. Korištenjem funkcijom Backup database dobit ćete sigurnosnu kopiju ERA baze podataka koja će se pohraniti u MySQL sigurnosnu datoteku s nazivom era-backup.sql u mapi root.

icon_details_hoverNAPOMENA

Alternativa sigurnosnoj kopiji baze podataka jest stvaranje snimki virtualnog računala. Tako će se sačuvati čitav uređaj ERA VA, sve njegove postavke i ERA baza podataka. No ako vratite snimku svog virtualnog računala, morate pokrenuti Ponovno postavi nakon vraćanja snimke.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Preporučujemo da redovito radite sigurnosnu kopiju ERA baze podataka i da spremite datoteku sigurnosne kopije na vanjski medij za pohranu. To je važno jer ćete tako imati kopiju cijele ERA baze podataka na drugom mjestu (umjesto lokalno na uređaju ERA VA) u slučaju da dođe do katastrofe, na primjer, ako se uređaj ERA VA ošteti, izbriše ili uništi na neki drugi način. Ako imate nedavnu sigurnosnu kopiju ERA baze podataka, uređaj ERA VA moći ćete vratiti u isto stanje u kojem je bio nedugo prije katastrofe. Za detaljni postupak pogledajte Oporavak od katastrofe uređaja ERA VA.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Backup database s pomoću tipki sa strelicama i zatim pritisnite Enter.

backup_db

2.Primit ćete upit za upisivanje root lozinke za bazu podataka prije nego što može započeti sigurnosno kopiranje baze podataka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako se ne sjećate root lozinke za bazu podataka, možete je promijeniti i ponovno pokrenuti sigurnosno kopiranje baze podataka.

backup_db_02

Ovaj postupak može trajati između nekoliko sekunda i nekoliko sati ovisno o veličini vaše baze podataka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Uvijek provjerite pogreške na zaslonu. Ako postoje poruke o pogrešci, sigurnosno kopiranje baze podataka ne može se smatrati uspješno dovršenim. Pokušajte ponovno pokrenuti Sigurnosno kopiranje baze podataka.

Sigurnosnu kopiju baze podataka možete pronaći ovdje: /root/era-backup.sql

validation-status-icon-warning VAŽNO

Preuzmite datoteku sigurnosne kopije na sigurnu lokaciju uporabom Upravitelja datoteka Webmin.