Izvješća

Izvješća vam omogućuju pristup i filtriranje podataka iz baze podataka na praktičan način. Izvješća su podijeljena u kategorije, a svaka kategorija uključuje kratki opis. Možete vidjeti samo predloške izvješća koje je administrator premjestio u vašu grupu. Kliknite Generiraj sada na dnu stranice da biste stvorili izvješće temeljem odabranog predloška i potom ga prikazali.

Možete se koristiti unaprijed definiranim predlošcima izvješća s popisa Kategorije i predlošci ili stvoriti novi predložak izvješća s prilagođenim postavkama. Kliknite Stvori novi predložak izvješća da biste prikazali detaljne postavke svakog izvješća i unijeli prilagođene postavke za novo izvješće.

work_new_report_template

Odaberite izvješće i kliknite Predlošci izvješća da biste otvorili kontekstni izbornik Radnje. Na raspolaganju su vam sljedeće opcije:

icon_play_defaultStvori sada

Generirat će se izvješće i moći ćete pregledavati podatke.

clock_default Raspored
Zakaži izvješće – otvorit će se prozor predložaka u kojem možete prilagoditi okidač rasporeda, regulaciju i isporuku izvješća. Sva zakazana izvješća možete pronaći na kartici Zakazana izvješća.

icon_plus Nova kategorija

Unesite Naziv i Opis da biste stvorili novu kategoriju predložaka izvješća.

icon_plus Novi predložak izvješća

Stvorite prilagođeni predložak izvješća.

icon_edit Uredi

Uredite postojeći predložak izvješća. Vrijede iste postavke i opcije kao za stvaranje novog predloška izvješća.

icon_copyUdvostruči

Omogućuje vam stvaranje novog izvješća na temelju odabranog izvješća (za duplikat je potreban novi naziv).

icon_delete Izbriši

U potpunosti uklanja odabrani predložak izvješća.

icon_import Uvezi

Kliknite Odaberi datoteku i zatim pronađite datoteku koju želite uvesti.

icon_export Izvezi

Odaberite predložak izvješća koji želite izvesti s popisa i kliknite Predlošci izvješća > Izvezi. Predlošci izvješća izvest će se u .dat datoteku. Za izvoz više predložaka izvješća promijenite odabrani način (pogledajte opciju Načini u nastavku). Možete izvesti i cijelu kategoriju predložaka, uključujući sve njene predloške izvješća.

move_default Pristupi grupi – premjestite kategoriju predložaka izvješća u drugu statičku grupu. Tako će joj moći pristupiti lokalni administrator ciljane grupe. Lokalni administrator ima puna prava pristupa u svojoj grupi.

Opciju Načini možete koristiti za promjenu načina odabira (jedan ili više odabira). Kliknite strelicu modes u gornjem desnom kutu i odaberite s kontekstnog izbornika:

icon_singleselect_default Način s jednim odabirom – omogućuje odabir jedne stavke.

Način s odabirom više stavki – omogućuje uporabu potvrdnih okvira za odabir više stavki.

Osvježi – ponovno učitava/osvježava prikazane informacije.

expand_default Proširi sve – omogućuje prikaz svih informacija.

collapse_default Sažmi sve – omogućuje skrivanje svih informacija.

icon_details_hoverNAPOMENA

Funkcijom Izvezi izvozi se odabrani predložak izvješća, koji se potom može uvesti na drugi ERA server s pomoću opcije Uvezi. To je korisno kada, na primjer, želite migrirati svoje prilagođene predloške izvješća na drugi ERA server.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Funkcija icon_import Uvezi / icon_export Funkcija izvezi namijenjena je samo za uvoz i izvoz predložaka izvješća, a ne i stvarnog generiranog izvješća s podacima.

Preuzmi

Odaberite predložak izvješća, kliknite Preuzmi i odaberite .pdf, .ps ili .csv format datoteke (.csv je prikladan samo za tablične podatke). Stvorit će se i preuzeti izvješće.

Dopuštenja za izvješća

Filtar pristupa grupi

access_group

Gumb za filtriranje pristupa grupi omogućuje korisnicima da odaberu statičku grupu i filtriraju prikazane objekte prema grupi u kojoj se nalaze.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Čitanje – korisnik može prikazati predloške izvješća i njihove kategorije. Korisnik također može generirati izvješća na osnovi predložaka izvješća. Korisnik može čitati podatke s upravljačke ploče.

Upotreba – korisnik može izmijeniti svoju upravljačku ploču dostupnim predlošcima izvješća.

Pisanje – stvorite/izmijenite/uklonite predloške i njihove kategorije.

Svi standardni predlošci nalaze se u grupi Sve.