Pojedinosti računala

Da biste saznali pojedinosti o računalu, odaberite klijentsko računalo u statičkoj ili dinamičkoj grupi i kliknite Prikaži pojedinosti.

Prozor s informacijama sastoji se od sedam dijelova:

icon_details Pregled:

Naziv – promijenite naziv ili opis računala.

Opis – dodajte prilagođeni opis ili dodatne informacije o uređaju.

Nadređena grupa – promijenite nadređenu statičku grupu računala.

Prijavljeni korisnici – domena i korisničko ime korisnika koji su se posljednji prijavili na uređaj.

Dodijeljeni korisnici – promijenite korisnike dodijeljene trenutačnom računalu.

Upozorenja – link na popis problema trenutačnog računala.

Broj neriješenih prijetnji – broj neriješenih prijetnji.

„Posljednje povezivanje” i „Vrijeme skeniranja” – informacije o vremenu posljednjeg povezivanja ili skeniranja.

Baza podataka virusnih potpisa – verzija baze podataka virusnih potpisa na ciljanom uređaju.

Sigurnosni programi tvrtke ESET – popis ESET-ovih komponenti instaliranih na računalo.

 

icon_config Konfiguracija:

Konfiguracija – sadrži popis konfiguracija instaliranih programa tvrtke ESET (ERA agent, ERA proxy, ESET Endpoint itd.). Otvorite konfiguraciju putem kontekstnog izbornika i pretvorite je u pravilo. Kliknite konfiguraciju da bi se prikazala u pregledniku. Kliknite Zatraži konfiguraciju da biste stvorili zadatak za ERA agent, prikupljanje svih konfiguracija upravljanih programa. Nakon što se zadatak dostavi ERA agentu, odmah se pokreće i rezultati se dostavljaju ERA serveru pri sljedećem povezivanju. Tada ćete moći vidjeti popis svih konfiguracija upravljanih programa. Kliknite Pretvori u pravilo da biste otvorili konfiguraciju i pretvorili je u pravilo.

Primijenjena pravila – popis pravila primijenjenih na računalo. Kliknite Upravljanje pravilima da biste upravljali pravilom, uređivali ga, dodjeljivali ili izbrisali.

icon_sysinspector_logs SysInspector:

prikazuje najnovije rezultate SysInspectora. Kliknite Zatraži dnevnik (samo Windows) da biste pokrenuli zadatak Zahtjev za dnevnik SysInspectora na odabranim klijentima.

icon_task_executions Pokretanja zadataka:

popis izvršenih zadataka. Prikaz možete filtrirati da biste suzili rezultate, pretraživali kroz razine naniže, uređivali, duplicirali, izbrisali, pokrenuli ili ponovno pokrenuli zadatak.

icon_installed_applications Instalirane aplikacije:

prikazuje popis programa instaliranih na klijent s pojedinostima kao što su verzija, veličina, sigurnosni status itd. Odaberite program i kliknite Deinstaliraj da biste ga uklonili. Zatražit će se da unesete parametre za deinstalaciju. To su neobavezni parametri naredbenog retka za instalacijski program (instalacijski paket). Parametri za deinstalaciju jedinstveni su za svaki instalacijski program pojedinog softvera. Više informacija možete pronaći u dokumentaciji za određeni program.

computer_details_uninstall

icon_threats Upozorenja:

prikazuje popis upozorenja i njihove pojedinosti: problem, status, program, pojava, ozbiljnost itd. Ovoj se kategoriji može pristupiti izravno iz odjeljka Računala odabirom opcije Prikaži upozorenja. Neke radnje možete pokrenuti i na zaslonu Pojedinosti računala klikom opcije Radnje u donjem lijevom kutu.

icon_threat_and_quarantine Prijetnje i karantena:

prikazuju se sve vrste prijetnji, ali možete filtrirati prema antivirusnim, firewall i HIPS prijetnjama za specifičniji prikaz.

Karantena – popis prijetnji u karanteni s pojedinostima kao što su naziv prijetnje, vrsta prijetnje, naziv objekta, veličina, prva pojava, broj, korisnikov razlog itd.

icon_more Pojedinosti:

Osnovno informacije o upravljanju uređajem, je li uređaj utišan, upravlja li se njime, posljednje vrijeme nadogradnje i broj primijenjenih pravila.

Uređaj – informacije o proizvođaču i modelu računala.

Informacije o operacijskom sustavu – naziv, vrsta, verzija OS-a itd.

Mrežni adapteri – informacije o umrežavanju, protokolima IPv4 i IPV6, podmreži itd.

Identifikatori uređaja – serijski broj, FQDN naziv itd.

Za pokretanje radnji kliknite Radnje. Pojedinosti o radnjama potražite u legendi ikona.