Anti-Theft akcije

Funkcija Anti-Theft štiti mobilni uređaj od neovlaštenog pristupa. Ako mobilni uređaj (prijavljen na ERA server i upravljan od njegove strane) bude izgubljen ili ukraden, postoje neke opcije koje se automatski primjenjuju i neke akcije koje se mogu izvršiti pomoću zadatka klijenta. Ako neovlaštena osoba zamijeni pouzdanu SIM karticu nepouzdanom, ESET Endpoint Security za Android uređaje automatski će zaključati uređaj i poslati obavijest putem SMS poruke na telefonske brojeve koje je korisnik definirao. Ta poruka uključivat će telefonski broj trenutno ubačene SIM kartice, IMSI (međunarodni identitet pretplatnika mobilnog uređaja) broj i IMEI (međunarodni identitet mobilne opreme) broj telefona. Neovlašteni korisnik neće znati da je ta poruka poslana jer će se ona automatski izbrisati iz poslanih poruka uređaja. Možete također zatražiti GPS koordinate izgubljenog mobilnog uređaja ili daljinski izbrisati sve podatke pohranjene na uređaju pomoću zadatka klijenta.

icon_section Objekt

validation-status-icon-warning VAŽNO

Tijekom stvaranja zadatka klijenta nije moguće dodavati ciljeve. Ciljeve ćete moći dodati nakon što zadatak bude stvoren. Konfigurirajte postavke za zadatak, kliknite Završi kako biste stvorili zadatak, a potom stvorite okidač da biste odredili ciljeve za zadatak.

client_task_target

icon_section Postavke

Pronađi – Uređaj će odgovoriti tekstualnom porukom koja sadrži GPS koordinate. Ako nakon 10 minuta bude dostupna preciznija lokacija, uređaj će ponovno poslati poruku. Primljene informacije prikazuju se u odjeljku Pojedinosti računala.

Zaključaj – Uređaj će se zaključati. Uređaj se može otključati pomoću administratorske lozinke ili naredbe za otključavanje.

Otključaj – Uređaj će se otključati tako da se može ponovno koristiti. SIM kartica koja je trenutno u uređaju spremit će se kao pouzdana SIM kartica.

Zvučni signal – Uređaj će se zaključati i reproducirat će glasan zvuk 5 minuta (ili dok se ne otključa).

Brisanje – Svi dostupni podaci na uređaju bit će izbrisani (datoteke će se zamijeniti). ESET Endpoint Security ostat će na uređaju. To može potrajati nekoliko sati.

Napredno vraćanje na tvorničke postavke – Svi dostupni podaci na uređaju bit će izbrisani (uništit će se zaglavlja datoteka), a uređaj će se vratiti na standardne tvorničke postavke. To može potrajati nekoliko minuta.

antitheft_action_settings

icon_section Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete opciju Stvori okidač da biste definirali kada se taj zadatak klijenta treba izvršiti i na kojim ciljevima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač.

client_task_finish