Sinkronizacija statičke grupe

Zadatak Sinkronizacija statičke grupe pretražit će računala u vašoj mreži (Active Directory, Open Directory, LDAP, lokalna mreža ili VMware) i smjestiti ih u statičku grupu. Ako odaberete mogućnost Sinkroniziraj sa servisom Active Directory tijekom instalacije servera, pronađena se računala dodaju u grupu Svi.

Kliknite Administracija > Zadatak servera > Sinkronizacija statičke grupe > Novo...

icon_section Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (nije obavezno). Vrsta zadatka određuje postavke i kako će se zadatak ponašati. Označite potvrdni okvir pored Izvrši zadatak odmah nakon završetka kako bi se zadatak automatski pokrenuo kada kliknete Završi.

icon_section Postavke

Proširite postavke i kliknite Odaberi pod Naziv statičke grupe Prema standardnim postavkama, koristit će se root za sinkronizirana računala. Umjesto toga, možete stvoriti novu statičku grupu.

Objekt za sinkronizaciju – Ili Računala i grupe ili Samo računala.

Postupanje u slučaju sukoba pri stvaranju računala – ako sinkronizacija dodaje računala koja su već članovi statičke grupe, možete odabrati način rješavanja sukoba: Preskoči (sinkronizirana računala neće se dodati) ili Premjesti (nova računala premjestit će se u podgrupu).

Postupanje prilikom uklanjanja računala – ako računalo više ne postoji, možete ga ili ukloniti ili preskočiti.

Postupanje prilikom uklanjanja grupe – ako grupa više ne postoji, možete je ili ukloniti ili preskočiti.

Postoje 3 načina rada za sinkronizaciju:

MS Windows Network – unesite radnu grupu koja će se koristiti i korisnika s podacima za prijavu.

Active Directory/Open Directory/LDAP – unesite osnovne podatke za povezivanje servera, detaljne upute potražite u odjeljku načina rada za sinkronizaciju.

VMware – unesite podatke za povezivanje VMware vCenter servera, detaljne upute potražite u odjeljku načina rada za sinkronizaciju.

U odjeljku Postavke sinkronizacije mreže u sustavu Microsoft Windows upišite sljedeće informacije:

oRadna grupa – vrsta domene ili radne grupe koja sadrži računala koja će se sinkronizirati. Ako ne navedene radnu grupu, sinkronizirat će se sva vidljiva računala.

oPrijava – upišite podatke za prijavu koji se koriste za sinkronizaciju u vašoj mreži u sustavu Windows.

oLozinka – unesite lozinku koju koristite za prijavu na mrežu u sustavu Windows.

icon_section Okidači

Odaberite postojeći okidač za zadatak ili stvorite novi okidač. Za odabrane okidače možete koristiti i mogućnost Ukloni ili Izmijeni.

icon_section Sažetak

Pregledajte informacije o konfiguraciji koje su prikazane ovdje i ako su u redu, kliknite Završi. Zadatak je sada stvoren i spreman za korištenje.

Samo će računala sa sustavom Windows primiti zadatak prema standardnim postavkama. Ako imate računala sa sustavom Linux u svojoj Windows domeni i želite da ona također budu primatelji ovog zadatka, prvo ih morate učiniti vidljivima. Računala sa sustavom Linux u Windows domeni neće prikazivati tekst pod ADUC (Active Directory Users and Computers) svojstvima računala, stoga je potrebno ručno unijeti te informacije.