Uređivanje predloška izvješća

Ovaj odjeljak detaljno objašnjava uređivanje postojećih predložaka izvješća (za informacije o tome kako stvoriti novi predložak izvješća kliknite ovdje).

Kliknite prazni kvadrat prikazan na novoj upravljačkoj ploči. Prikazat će se prozor Dodaj izvješće. Odaberite mogućnost Instalirane aplikacije i kliknite Dodaj ili Uredi predložak.

work_edit_report_template

icon_section Osnovno

Uredite osnovne informacije o predlošku. Pregledajte ili promijenite naziv, opis i kategoriju. Te informacije unaprijed su definirane prema odabranoj vrsti izvješća.

icon_section Grafikon

U odjeljku Grafikon odaberite vrstu izvješća. U ovom primjeru mogućnost Prikaži tablicu ostavljena je prazna i odabrana je mogućnost Prikaži grafikon.

edit_report_chart

icon_details_hoverNAPOMENA

Svaka odabrana vrsta grafikona prikazat će se u odjeljku Pregled. Ovako možete vidjeti kako će izvješće izgledati u stvarnom vremenu.

Odabir grafikona pruža vam više mogućnosti. Za bolji pregled odaberite složeni linijski grafikon. Ova vrsta grafikona koristi se kada želite analizirati podatke s različitim mjernim jedinicama.

Moguće je i definirati naslov za X i Y osi grafikona kako bi se grafikon lakše čitao i kako bi se lakše mogli prepoznati trendovi.

icon_section Podaci

edit_report_data

U odjeljku Podaci unose se informacije za prikaz na X i Y osi grafikona. Klikom na pripadajući simbol otvara se prozor s mogućnostima. Odabiri dostupni za Y os uvijek ovise o informacijama označenima za X os i obrnuto, jer grafikon prikazuje njihovu ovisnost i podaci moraju biti kompatibilni.

Za X os birajte Računalo > Naziv računala kako biste odredili koja računala šalju spam poruke. Oblik se postavlja na Vrijednost > Apsolutno. Boju i ikone postavlja administrator.

Za Y os birajte Instalirani softver > Veličina u MB kako biste odredili ukupan broj spam poruka. Oblik se postavlja na Vrijednost > Apsolutno. Boju i ikone postavlja administrator.

icon_section Sortiranje

edit_report_sorting

Mogućnost Dodaj sortiranje namijenjena je definiranju odnosa između odabranih podataka. Odaberite početne informacije, a zatim način, ili Uzlazno ili Silazno. Moguće je i sortirati podatke prema obje mogućnosti (prikazano iznad).

icon_section Filtar

edit_report_filter

Mogućnosti koje su ovdje prikazane ovise o postavkama koje su ranije konfigurirane (informacije o X i Y osi). Odaberite mogućnost i matematičku funkciju kako biste odredili kako će se podaci filtrirati. Za ovaj primjer odabrali smo Instalirani softver i Naziv aplikacije > jednaki su > ESS i Instalirani softver. Veličina u MB > veća je od > 50.

icon_section Sažetak

edit_report_sum

U sažetku pregledajte označene mogućnosti i informacije. Ako ste zadovoljni, kliknite Završi da biste stvorili novi Predložak izvješća.