Skeniranje na zahtjev

Zadatak Skeniranje na zahtjev omogućuje vam ručno pokretanje skeniranja klijentskog računala (neovisno o redovito zakazanom skeniranju). Kliknite Novo... da biste pokrenuli postavljanje novog zadatka.

icon_section Osnovno

Unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i, ako želite, opis i vrstu zadatka. Vrsta zadatka (pogledajte gornji popis) definira postavke i ponašanje zadatka. U ovom slučaju možete koristiti zadatak Skeniranje na zahtjev.

icon_section Cilj

validation-status-icon-warning VAŽNO

Tijekom stvaranja zadatka klijenta nije moguće dodavati ciljeve. Ciljeve ćete moći dodati nakon što zadatak bude stvoren. Konfigurirajte postavke za zadatak i kliknite Završi kako biste stvorili zadatak, a potom stvorite okidač kako biste odredili ciljeve za zadatak.

client_task_target

icon_section Postavke

Isključivanje računala nakon skeniranja – Ako označite ovaj potvrdni okvir, računalo će se isključiti kad se skeniranje završi.

Profil skeniranja – Možete odabrati željeni profil s padajućeg izbornika:

Dubinsko skeniranje – To je unaprijed definirani profil na klijentu i konfiguriran je kao profil za najtemeljitije skeniranje te pregledava cijeli sustav, ali također treba najviše vremena i resursa.

Smart skeniranje - Smart skeniranje omogućuje brzo pokretanje skeniranja računala i čišćenje zaraženih datoteka bez potrebe za korisničkom intervencijom. Prednost je Smart skeniranja to što je jednostavno za upotrebu i ne zahtijeva detaljnu konfiguraciju skeniranja. Smart skeniranje provjerava sve datoteke na lokalnim pogonima te automatski čisti ili briše otkrivene infiltracije. Razina čišćenja automatski se postavlja na standardnu vrijednost.

Skeniranje iz kontekstnog izbornika – Skenira klijent pomoću unaprijed definiranog profila za skeniranje i omogućuje vam prilagodbu ciljeva skeniranja.

Prilagođeni profil – Prilagođeno skeniranje omogućuje vam zadavanje parametara skeniranja kao što su ciljevi i metode skeniranja. Prednost je prilagođenog skeniranja mogućnost detaljnog konfiguriranja parametara. Konfiguracije možete spremiti u korisnički definirane profile skeniranja koji mogu olakšati ponavljanje skeniranja s istim parametrima. Profil je potrebno stvoriti prije izvršavanja zadatka s ovom mogućnošću prilagođenog profila. Kad odaberete prilagođeni profil s padajućeg izbornika, unesite točan naziv profila u tekstualno polje Prilagođeni profil.

Čišćenje

Prema standardnim postavkama odabrana je mogućnost Skeniraj s čišćenjem. To znači da se zaraženi objekti automatski čiste prilikom otkrivanja. Ako to nije moguće, stavlja ih se u karantenu.

Ciljevi skeniranja

Ta je mogućnost također odabrana prema standardnim postavkama. Prema toj postavci skenirat će se svi ciljevi navedeni u profilu skeniranja. Ako poništite odabir te mogućnosti, morat ćete ručno odrediti ciljeve skeniranja u polju Dodaj cilj. Unesite cilj skeniranja u tekstualno polje i kliknite Dodaj. Cilj će se prikazati u polju Ciljevi skeniranja u nastavku.

icon_section Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor. Preporučujemo da kliknete mogućnost Stvori okidač da biste definirali kada se taj zadatak klijenta treba izvršiti i na kojim ciljevima. Ako kliknete Zatvori, možete kasnije stvoriti okidač.

client_task_finish