Stvaranje novog certifikata

U sklopu procesa instalacije ESET Remote Administrator traži stvaranje certifikata ravnopravnog uređaja za agente. Ti se certifikati koriste za autorizaciju proizvoda koji se distribuiraju u sklopu vaše licence.

icon_details_hoverNAPOMENA

Postoji jedna iznimka – Certifikat agenta za instalaciju potpomognutu serverom ne može se stvoriti ručno. Taj se certifikat generira tijekom instalacije servera, pod uvjetom da ste odabrali mogućnost Generiraj certifikate.

Za stvaranje novog certifikata na ERA web konzoli idite na Administracija > Certifikati i kliknite Akcije > Novi.

icon_section Osnovno

Unesite Opis za certifikat.

Proizvod – na padajućem izborniku odaberite vrstu certifikata koji želite stvoriti.

Naziv hosta – ostavite standardnu vrijednost (zvjezdicu) u polju Host da biste omogućili distribuciju ovog certifikata bez povezanosti s određenim nazivom DNS-a ili određenom IP adresom.

Lozinka – preporučujemo da ovo polje ostavite prazno, ali možete odrediti lozinku za certifikat koja će se zatražiti kada klijenti pokušaju izvršiti aktivaciju.

Atributi – ova polja nisu obavezna, ali možete iskoristiti za uključivanje detaljnijih informacija o relevantnom certifikatu.

Uobičajeni naziv – ova vrijednost treba sadržavati niz "agent", "proxy" ili "server", ovisno o odabranom proizvodu.

Ako želite, možete unijeti opisne informacije o certifikatu.

Unesite vrijednosti Vrijedi od i Vrijedi do da biste osigurali valjanost certifikata.

icon_section Potpisivanje

Odaberite jedan od dva načina potpisivanja:

1.Izdavatelj certifikata – Ako želite izvršiti potpisivanje uporabom ERA izdavatelja certifikata (izdavatelj certifikata koji stvorite sami tijekom instalacije sustava ERA).

oOdaberite ERA izdavatelj certifikata s popisa izdavatelja certifikata

oStvorite novi izdavatelj certifikata

2. Prilagođena pfx datoteka – ako želite upotrijebiti prilagođenu .pfx datoteku, kliknite Pregledaj da biste odabrali prilagođenu .pfx datoteku. Idite na prilagođenu .pfx datoteku i kliknite U redu. Kliknite Prenesi da biste prenijeli certifikat na server.

icon_section Sažetak

Pregledajte informacije o certifikatu koje ste unijeli i kliknite Završetak. Certifikat je sada uspješno stvoren i bit će dostupan u popisu Certifikata kad instalirate agent.

icon_details_hoverNAPOMENA

Umjesto stvaranja novog certifikata možete upotrijebiti druge mogućnosti, na primjer Uvoz javnog ključa i Izvoz javnog ključa ili Izvoz certifikata ravnopravnog računala.