Stvaranje pravila za povezivanje ERA agenta na novi ERA server

Ovo pravilo omogućuje izmjenu ponašanja ERA agenta izmjenom njegovih postavki. Potonje je posebno korisno prilikom migracije klijentskih računala na novi ERA server.

Stvorite novo pravilo za postavljanje nove IP adrese ERA servera i dodijelite pravilo svim klijentskim računalima. Odaberite Administracija > Pravila > stvori Novo.

icon_section Osnovno

Unesite Naziv za pravilo. Polje Opis nije obvezno.

icon_section Postavke

Na padajućem izborniku odaberite ESET Remote Administrator agent , otvorite mogućnost Veza i kliknite Uredi popis servera pored servera na koje se želite povezati.

policy_connection_server

Otvorit će se prozor s popisom ERA servera na koje se može povezati ERA agent. Kliknite Dodaj i vrstu IP adrese novog ERA servera u polje Glavno računalo. Ako koristite drugačiji port od standardnog 2222 za ERA server, unesite prilagođeni broj porta.

policy_connection_server_02

Ako imate više unosa na popisu, za izmjenu prioriteta ERA servera možete upotrijebiti gumbe sa strelicama. Pobrinite se da novi ERA server bude na vrhu klikom na gumb s dvije strelice prema gore, a zatim kliknite Spremi.

icon_section Dodjela

Ovdje možete navesti koji su klijenti (pojedinačna računala / mobilni uređaji ili čitave grupe) primatelji pravila.

admin_pol_assign

Kliknite Dodijeli kako biste prikazali statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite željene klijente i kliknite U redu.

admin_dg_tasks_target_list

icon_section Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi.