Upravljanje licencama

ESET Remote Administrator koristi potpuno novi sustav licenciranja tvrtke ESET. Licencama možete jednostavno upravljati putem programa ESET Remote Administrator. Kupnjom licence za bilo koji ESET-ov poslovni proizvod automatski ćete dobiti pristup programu ESET Remote Administrator.

Ako već imate korisničko ime i lozinku koju je izdala tvrtka ESET i koje želite pretvoriti u licenčni ključ, pogledajte odjeljak Pretvaranje podataka naslijeđene licence. Korisničko ime i lozinka zamijenjeni su licenčnim ključem / javnim ID-om. Licenčni ključ jedinstveni je niz koji se koristi za identifikaciju vlasnika licence i samu aktivaciju. Javni ID kratki je niz koji se koristi za identifikaciju licence trećoj strani (npr. sigurnosni administrator odgovoran je za distribuciju jedinica).

Sigurnosni administrator može se koristiti za upravljanje licencama i razlikuje se od stvarnog vlasnika licence. Vlasnik licence može autorizirati sigurnosnog administratora za upravljanje određenim licencama. Ako ta osoba to prihvati, dobit će ovlasti za upravljanje licencama. Preporučujemo da svi vlasnici licenci za sebe stvore i račune sigurnosnog administratora.

Licencama se može upravljati iz ovog odjeljka ili na mreži klikom na Otvori ELA (ESET License Administrator) ili putem web sučelja ESET License Administratora (pogledajte odjeljak Sigurnosni administrator).

Odjeljak za upravljanje licencama u programu ESET Remote Administrator dostupan je iz glavnog izbornika pod Administracija > Upravljanje licencama.

Licence se mogu prepoznati po svom javnom ID-u. U ESET License Administratoru i ERA-i svaka licenca identificirana je pomoću javnog ID-a, vrste licence i zastavica:

Vrsta licence može biti Full_Paid – plaćena licenca, Trial – probna licenca NFR – licenca koja nije za daljnju prodaju.

Zastavice mogu biti MSP, Djelatnost i Potrošač.

license_type_flags

Naziv sigurnosnog proizvoda za koji je licenca namijenjena.

Općeniti status licence (ako je licenca istekla, maksimalno je iskorištena ili je pred istekom ili maksimalnim iskorištenjem, ovdje će se prikazati poruka upozorenja).

Broj jedinica koji se može aktivirati ovom licencom i broj izvanmrežnih jedinica.

Broj podjedinica serverskih proizvoda tvrtke ESET (poštanski sandučići, zaštita pristupnika, veze).

Datum isteka licence.

Ime vlasnika licence te podaci za kontakt.

Status licence – prikazuje se za aktivnu stavku izbornika.

icon_success Zeleno – vaša je licenca uspješno aktivirana.

validation-status-icon-error Crveno – licenca nije registrirana putem ESET License Administratora ili je licenca istekla.

validation-status-icon-warning Narančasto – licenca je i dalje gotovo iskorištena ili će uskoro isteći (isteći će za 30 dana).

Sinkronizacija licenci

ESET License Administrator jednom dnevno automatski izvršava sinkronizaciju. Kliknite gumb Sinkronizacija licenci kako biste odmah obnovili podatke o licenci u ERA-i.

Dodavanje licence ili licenčnog ključa

Kliknite Dodaj licence, a zatim odaberite način na koji želite dodati nove licence:

1. Licenčni ključ – unesite licenčni ključ za valjanu licencu i kliknite Dodaj licencu. Valjanost licenčnog ključa provjerit će se na serveru za aktivaciju i dodati na popis.

2. Podaci sigurnosnog administratora – povežite račun sigurnosnog administratora i sve njegove licence s odjeljkom Upravljanje licencama.

3. Datoteka licence – dodajte datoteku licence (.lf) i kliknite Dodaj licencu. Valjanost datoteke licence provjerit će se i licenca će se dodati na popis.

Uklanjanje licenci

Odaberite licencu s popisa iznad i kliknite ovu mogućnost da biste je potpuno uklonili. Morat ćete potvrditi ovu akciju. Uklanjanje licence ne pokreće deaktivaciju proizvoda. ESET-ov proizvod ostaje aktiviran čak i kad je licenca izbrisana iz ERA upravljanja licencama.

Licence se mogu distribuirati na sigurnosne proizvode tvrtke ESET iz sustava ERA pomoću dva zadatka:

Zadatak instalacije softvera

Zadatak aktivacije proizvoda