ERA web-konzola

ESET Remote Administrator web-konzola glavno je sučelje za komunikaciju s ERA serverom. Ona je neka vrsta upravljačke ploče, središnje mjesto s kojeg možete upravljati svim sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET. To je web-sučelje kojem možete pristupiti putem preglednika (pogledajte odjeljak Podržani web-preglednici) s bilo kojeg mjesta i bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu.

U standardnom rasporedu ERA web-konzole:

Trenutačni korisnik uvijek se prikazuje u gornjem desnom kutu, gdje se odbrojava i vrijeme do isteka sesije tog korisnika. U svakom trenutku možete kliknuti mogućnost Odjava da biste se odjavili. Čim sesija istekne (zbog neaktivnosti korisnika), korisnik se mora ponovno prijaviti.

Da biste promijenili Korisničke postavke, kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu ERA web-konzole.

Da biste prikazali pomoć za određeni zaslon, možete kliknuti ? na vrhu tog zaslona.

Izbornik je u svakom trenutku dostupan s lijeve strane, osim kada se koristi čarobnjak. Postavite miš na lijevu stranu zaslona da biste prikazali izbornik. Izbornik sadrži i brze veze te prikazuje verziju vaše web-konzole.

Ikona icon_cogwheel uvijek označava kontekstni izbornik.

Kliknite icon_reload Osvježi da biste ponovno učitali/osvježili prikazane informacije.

dashboard62

Pregled statusa pokazuje vam kako možete maksimalno iskoristiti ESET Remote Administrator. Provest će vas kroz preporučene korake.

post_installation_task62

Zasloni sa stablom imaju posebne kontrole. Samo stablo nalazi se na lijevoj strani s radnjama navedenima ispod. Kliknite stavku sa stabla da biste prikazali njene mogućnosti.

fs_getting_to_know_web_console_tree62

Tablice omogućuju individualno ili grupno (ako je odabrano više redaka) upravljanje jedinicama iz redaka. Kliknite redak da biste prikazali mogućnosti za jedinice u njemu. Podaci u tablicama mogu se filtrirati i sortirati.

fs_getting_to_know_table62

Objekti u sustavu ERA mogu se uređivati s pomoću čarobnjaka. Svim čarobnjacima zajednička su određena radna načela:

oKoraci su okomito usmjereni od vrha prema dnu.

oKorisnik se u svakom trenutku može vratiti na bilo koji korak.

oPogrešno uneseni podaci označavaju se nakon pomicanja pokazivača u novo polje. Označava se i korak čarobnjaka koji sadrži pogrešno unesene podatke.

oKorisnik u svakom trenutku može provjeriti neispravne podatke klikom mogućnosti Obavezne postavke.

oDovršetak radnje nije moguć dok svi uneseni podaci nisu ispravni.

fs_getting_to_know_web_console_wizard62