Zaslon za prijavu na ERA web konzolu

Da bi se prijavio na web konzolu, korisniku su potrebni podaci za prijavu (korisničko ime i lozinka). Postoji i mogućnost prijave kao korisnika domene označavanjem potvrdnog okvira uz stavku Prijava na domenu (korisnik domene nije povezan ni s jednom mapiranom grupom domene). U gornjem desnom uglu na zaslonu za prijavu s popisa možete odabrati svoj jezik. Odaberite stavku Dopusti sesije u više kartica kako biste korisnicima omogućili otvaranje ERA web konzole u više kartica u svom web pregledniku.

icon_details_hoverNAPOMENA: Dobili ste poruku upozorenja Koristite nešifriranu vezu! Konfigurirajte web server tako da koristi HTTPS prilikom pristupanja web konzoli ESET Remote Administratora (ERA web konzoli) putem HTTP-a. Iz sigurnosnih razloga preporučujemo da postavite ERA web konzolu tako da koristi HTTPS.

fs_login_screen

Promijeni lozinku / Pokušaj s drugim računom – omogućuje vam da promijenite lozinku ili da se vratite na zaslon prijave. Korisnik bez skupa dopuštenja može se prijaviti na web konzolu, ali neće vidjeti ništa od bitnih informacija.

webconsole_change_password

Da bi korisnik imao dopuštenje za čitanje/pisanje/izmjenu u modulima web konzole, potrebno je stvoriti ispravan Skup dopuštenja i dodijeliti ih korisniku.

Upravljanje sesijama i sigurnosne mjere:

Zaključavanje IP adrese za prijavu

Nakon 10 neuspješnih pokušaja prijave s iste IP adrese daljnji pokušaji prijave s te IP adrese privremeno se blokiraju na približno 10 minuta. Zabrana IP adrese za prijavu nema utjecaja na postojeće sesije.

Zaključavanje uslijed pogrešne ID adrese za sesiju

Nakon korištenja 15 neispravnih ID-ova sesije s iste IP adrese daljnji pokušaji prijave s te IP adrese privremeno se blokiraju na približno 15 minuta. Istekli ID-ovi sesije ne broje se. Ako postoji istekla ID sesija u pregledniku, ne smatra se napadom. 15-minutna zabrana IP adrese odnosi se na sve akcije (uključujući i valjane zahtjeve).