Spletna pomoč družbe ESET

Iskanje Slovenščina
Izbira teme

Uvod

ESET Parental Control for Android zaščiti otroke pred grožnjami v pametnih telefonih ali tabličnih računalnikih. Aplikacija je samostojna aplikacija za Android, popolnoma integrirana s portalom ESET HOME, zato se lahko starši iz katerega koli brskalnika prijavijo v račun ESET HOME in spremljajo spletne dejavnosti otrok ter jih prilagajajo.

Filtriranje spletnih mest na podlagi kategorij otrokom omeji dostop do neprimerne spletne vsebine. Aplikacija ESET Parental Control for Android ni namenjena otrokom, temveč je zasnovana za odzivno in prilagodljivo komunikacijo, saj imajo otroci možnost zahtevati dostop do želenih aplikacij in vsebin. Starši lahko spremljajo otrokovo dejavnost in se na zahteve odzovejo prek portala za starše ali svoje naprave s sistemom Android (v kateri mora biti prav tako nameščena aplikacija ESET Parental Control for Android).

Funkcije aplikacije vključujejo:

Nadzornik aplikacij – blokiranje – ponuja dodaten sloj zaščite, saj dovoli aplikacije, ki so primerne za starostno skupino otroka. Aplikacije, ki niso primerne za otrokovo starost, so samodejno blokirane.

Nadzornik aplikacij – časovne omejitve – igranje iger, deljenje s prijatelji in izboljševanje veščin v spletu je pomembno za otroke, toda prav tako so pomembne druge družinske dejavnosti. S to funkcijo lahko nastavite dnevne omejitve uporabe za aplikacije po svoji izbiri.

Nadzornik spleta – otrokom omogoča varno raziskovanje spleta brez dostopa do neprimerne vsebine. Vnesti morate le otrokovo starost, kategorije kot igre na srečo in pornografija pa so samodejno blokirane.

Lociranje otroka – pokaže lokacijo otrokove naprave kadar koli želite, da vam ni treba skrbeti, kje je otrok, če se vam pozabi javiti prek sporočila SMS ali klica. Lokacija se primarno ugotovi na podlagi GPS-a v otrokovi mobilni napravi. Če podatki sistema GPS niso na voljo, lahko funkcija ugotovi približno lokacijo prek omrežja Wi-Fi ali GSM.

Območja z opozorili – staršem omogoča, da ustvarijo več območij. Starši nato ob vsakem otrokovem prihodu v območje ali odhodu iz njega prejmejo obvestilo.

Čarovnik za namestitev v napravah otrok/staršev – pomaga vam nastaviti ESET Parental Control for Android že v nekaj enostavnih korakih.

Portal za starše (parentalcontrol.eset.com) – tukaj se lahko prek računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona prijavite v svoj račun ESET HOME in dostopate do statističnih podatkov in nastavitev otrokovih naprav. V portalu za starše lahko upravljate pravila, pregledujete poročila, ugotovite morebitne težave z optimizacijo otrokovih naprav ali ugotovite lokacijo njihovih naprav.