Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Εισαγωγή

Το ESET Parental Control for Android προστατεύει τα παιδιά από απειλές στα smartphone και τα tablet τους. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη εφαρμογή Android που είναι πλήρως ενσωματωμένη με την πύλη ESET HOME, ώστε οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν και να προσαρμόζουν τη δραστηριότητα του παιδιού τους στο διαδίκτυο από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό, πραγματοποιώντας σύνδεση στο λογαριασμό τους στο ESET HOME.

Το φιλτράρισμα διαδικτύου βάσει κατηγοριών περιορίζει την πρόσβαση των παιδιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή ESET Parental Control for Android δεν προορίζεται για χρήση από παιδιά, αλλά έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει αποκριτική και ευέλικτη επικοινωνία – τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και στις εφαρμογές που θέλουν. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του παιδιού τους και να αποκρίνονται σε αυτά τα αιτήματα είτε από την Πύλη γονέα είτε από τη δική τους συσκευή Android (εφόσον έχουν εγκαταστήσει το ESET Parental Control for Android στη συσκευή τους).

Οι δυνατότητες της εφαρμογής περιλαμβάνουν:

Προστασία εφαρμογών – Αποκλεισμός — Προσφέρει πρόσθετη ηρεμία στους γονείς εμφανίζοντας τις εφαρμογές που είναι κατάλληλες για τα παιδιά με βάση την ηλικιακή τους ομάδα. Οι εφαρμογές που είναι ακατάλληλες για την ηλικία αποκλείονται αυτόματα.

Προστασία εφαρμογών – Χρονικά όρια — Τα παιχνίδια, η κοινωνική δικτύωση και η βελτίωση ικανοτήτων στο διαδίκτυο είναι σημαντικά για τα παιδιά, όμως το ίδιο ισχύει και για τις άλλες οικογενειακές δραστηριότητες. Αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να ρυθμίζετε ημερήσια χρονικά όρια για τις εφαρμογές που θέλετε.

Προστασία διαδικτύου — Επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν το διαδίκτυο, χωρίς πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Εισαγάγετε απλώς την ηλικία του παιδιού και αυτόματα θα αποκλείονται κατηγορίες όπως τυχερά παιχνίδια και πορνογραφία.

Εντοπισμός παιδιού — Εμφανίζει την τοποθεσία των συσκευών των παιδιών σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, μειώνοντας την ανησυχία σας για το πού βρίσκονται τα παιδιά, σε περίπτωση που ξεχάσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Η τοποθεσία προσδιορίζεται κυρίως από το GPS στην κινητή συσκευή τους. Εάν δεν είναι διαθέσιμα τα δεδομένα GPS, μπορεί να προσδιοριστεί η τοποθεσία κατά προσέγγιση μέσω δικτύου Wi-Fi ή GSM.

Ζώνες με συναγερμούς — Επιτρέπει στο γονέα να δημιουργήσει πολλές ζώνες. Στη συνέχεια, οι γονείς θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση κάθε φορά που το παιδί εισέρχεται ή εξέρχεται από μια ζώνη.

Οδηγός εγκατάστασης παιδιού/γονέα - Σας βοηθά να ρυθμίσετε το ESET Parental Control for Android με λίγα εύκολα βήματα.

Πύλη γονέα (parentalcontrol.eset.com) — Σας επιτρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό ESET HOME, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία και ρυθμίσεις των συσκευών των παιδιών σας, άνετα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone. Από την πύλη γονέα, μπορείτε να διαχειριστείτε τους κανόνες, να δείτε αναφορές, να μάθετε για πιθανά ζητήματα βελτιστοποίησης στη συσκευή του παιδιού σας ή να την εντοπίσετε.