Онлайн помощ на ESET

Изберете темата

Въведение

ESET Parental Control for Android защитава децата от заплахи на техните смартфони и таблети. Самото приложение е самостоятелно приложение за Android, което е напълно интегрирано в портала ESET HOME, за да може родителите да следят и контролират сърфирането на детето в интернет от всеки браузър, като влязат в акаунта си в ESET HOME.

Базираното на категория филтриране на онлайн съдържание ограничава достъпа на децата до неподходящо уеб съдържание. Приложението ESET Parental Control for Android не е предназначено за ползване от деца, а е проектирано с възможност да разрешава реагираща и гъвкава комуникация – децата имат възможност да заявят достъп до желаните от тях съдържание и приложения. Родителите могат да следят дейността на детето си и да отговарят на такива заявки през портала за родителски контрол или през устройството си с Android (при условие че там също е инсталиран ESET Parental Control for Android).

Функциите на приложението включват:

Защита за приложения – блокиране – с него родителите могат да са спокойни, защото на децата се показват подходящите за тяхната възрастова група приложения. Приложенията, неподходящи за тяхната възраст, се блокират автоматично.

Защита за приложения – лимити на времето – играенето на игри, споделянето с приятели и подобряването на уменията онлайн са важни за децата, но това важи и за други семейни дейности. Тази функция ви позволява да задавате дневни времеви лимити за приложенията по ваш избор.

Защита в интернет – разрешава на децата да сърфират в интернет, без да имат достъп до неподходящо съдържание. Просто въведете възрастта на детето и категории, като например хазарт и порнография, се блокират автоматично.

Локализирайте децата си – показва местоположението на устройствата на децата винаги, когато го поискате, като намалява стреса относно това къде се намират те, дори да са забравили да ви изпратят съобщение или да ви се обадят. Местоположението се определя предимно от GPS системата на мобилното устройство. Ако GPS данните не са на разположение, функцията регистрира приблизителното местоположение през Wi-Fi или GSM мрежа.

Зони с уведомявания – позволява на родителите да създават множество зони. Родителите ще получават известие всеки път, когато детето влиза или излиза от зона.

Съветник за настройка за деца/родители— Помага ви да извършите първоначална настройка на ESET Parental Control for Android само с няколко лесни стъпки.

Портал за родителски контрол (parentalcontrol.eset.com) – позволява ви да регистрирате акаунт в ESET HOME, за да получите удобен достъп до статистика и настройки на устройствата на вашите деца през вашия компютър, таблет или смартфон. От портала за родителски контрол можете да управлявате правила, да преглеждате отчети, да откривате възможните проблеми с оптимизирането на устройствата на децата или да ги откриете.