Online-Help van ESET

Zoeken Nederlands
Selecteer het onderwerp

Inleiding

ESET Parental Control for Android beschermt kinderen tegen bedreigingen op hun smartphones en tablets. De toepassing zelf is een zelfstandige Android-app die volledig is geïntegreerd in de ESET HOME-portal, zodat ouders de onlineactiviteiten van hun kind vanuit elke webbrowser kunnen bewaken en bijsturen door zich aan te melden bij hun ESET HOME-account.

Webfilteren op basis van categorieën voorkomt dat kinderen toegang hebben tot ongepaste inhoud op het web. De app ESET Parental Control for Android is niet bedoeld om door kinderen te worden gebruikt, maar is ontworpen om verantwoorde en flexibele communicatie mogelijk te maken. Kinderen kunnen tot de inhoud en apps van hun keuze aanvragen. Ouders kunnen de activiteiten van hun kind bewaken en op dergelijke aanvragen reageren. Dit kunnen zij doen in de Portal voor ouders of vanaf hun Android-apparaat (mits zij ESET Parental Control for Android hebben geïnstalleerd).

Functies van de app zijn onder andere:

Applicatiebeheer – Blokkeren: geeft ouders extra gemoedsrust doordat gepaste apps voor kinderen worden toegestaan op basis van de leeftijdsgroep van de kinderen. Apps die niet gepast zijn vanwege de leeftijd van het kind, worden automatisch geblokkeerd.

Applicatiebeheer – Tijdslimieten: gamen, contact met vrienden en het verbeteren van vaardigheden zijn belangrijke onlineactiviteiten voor kinderen, maar andere activiteiten in het gezin zijn ook belangrijk. Met deze functie kunt u dagelijkse tijdbeperkingen instellen voor de apps van uw keuze.

Webbeveiliging: hiermee kunnen kinderen het web verkennen, zonder toegang te hebben tot ongepaste inhoud. Voer de leeftijd van het kind in en categorieën zoals gokken en pornografie worden automatisch geblokkeerd.

Vind uw kind: geeft de locatie van de apparaten van uw kinderen aan wanneer u dat maar wilt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over waar zij zijn als ze vergeten u te sms'en of bellen. De locatie wordt hoofdzakelijk vastgesteld op basis van GPS-gegevens op hun mobiele apparaat. Als de GPS-gegevens niet beschikbaar zijn, wordt de geschatte locatie vastgesteld op basis van het Wi-Fi- of GSM-netwerk.

Zones met waarschuwingen: hier kunnen ouders meerdere zones maken. Ouders ontvangen een melding telkens wanneer een kind een zone binnenkomt of verlaat.

Installatiewizard Kind/ouder: hiermee kunt u ESET Parental Control for Android in slechts enkele eenvoudige stappen instellen.

Portal voor ouders (parentalcontrol.eset.com): hier kunt u zich registreren voor een ESET HOME-account om eenvoudig vanaf uw computer, tablet of smartphone toegang te krijgen tot statistieken en instellingen van de apparaten van uw kinderen. Bij de Portal voor ouders kunt u regels beheren, rapporten bekijken, eventuele optimalisatieproblemen ontdekken op het apparaat van uw kind en de locatie van het kind vinden.