ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Bevezetés

Az ESET Parental Control for Android megvédi gyermekeit a kártevőkkel szemben az okostelefonjaikon és táblagépeiken. Az alkalmazás maga egy önálló androidos alkalmazás, amely teljesen integrálva van a ESET HOME portálra, így a szülők bármelyik webböngészőről figyelhetik és módosíthatják gyermekeik internetes tevékenységét, ha bejelentkeznek a ESET HOMET-fiókjukba.

A kategóriaalapú webszűrés korlátozza a gyermekeket abban, hogy nem megfelelő webes tartalmakhoz férhessenek hozzá. A ESET Parental Control for Android nem gyermekek általi használatra készült, de engedélyezi a válaszalapú és rugalmas kommunikációt – a gyermekek engedélyt kérhetnek azokhoz a tartalmakhoz és alkalmazásokhoz, amelyekhez szeretnének. A szülők figyelhetik a tevékenységüket, és akár a szülői portálról, akár androidos készülékükről megválaszolhatják az ilyen kérdéseket (feltéve, ha náluk is telepítve van az ESET Parental Control for Android).

Az alkalmazásszolgáltatások közé tartoznak az alábbiak:

Alkalmazásfelügyelet – letiltás – A szülők nyugalmának biztosítása céljából a gyermek kora alapján engedélyezi a számára megfelelő alkalmazásokat. A gyermek korának nem megfelelő alkalmazásokat automatikusan letiltja.

Alkalmazásfelügyelet – időkorlátok – A játékok használata, a megosztás az ismerősökkel, a készségek online fejlesztése fontos a gyermekek számára, ahogyan az egyéb családi tevékenységek is. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi napi időkorlátok beállítását a kiválasztott alkalmazásokhoz.

Webfelügyelet – Lehetővé teszi a gyermekeknek az internet használatát úgy, hogy a nem megfelelő tartalmakhoz ne férjenek hozzá. Egyszerűen adja meg a gyermek korát, és egyes kategóriák, többek között a szerencsejáték és a pornográfia automatikusan le lesz tiltva.

Helymeghatározó – Tetszés szerint bármikor megjeleníti a gyermek készülékeinek helyét, így ha elfelejt SMS-t küldeni vagy telefonálni, nem kell aggódnia amiatt, hogy hol lehet. A helyet elsődlegesen a mobilkészülék GPS szolgáltatásából olvassa be. Ha nem állnak rendelkezésre GPS-adatok, Wi-Fi- vagy GSM-hálózaton keresztül állapítja meg a hozzávetőleges helyet.

Zónák értesítésekkel – A szülők létrehozhatnak több zónát. A szülők ezután értesítést kapnak, amikor a gyermek belép az egyik zónába, illetve amikor elhagy egy zónát.

Gyermek/szülő telepítővarázsló – A segítségével pár egyszerű lépéssel beállítható az ESET Parental Control for Android.

Szülői portál (parentalcontrol.eset.com) – Itt regisztrálhat ESET HOME-fiókot, és a segítségével számítógépéről, táblagépéről vagy okostelefonjáról kényelmesen hozzáférhet a gyermeke készülékére vonatkozó statisztikai adatokhoz és beállításokhoz. A szülői portálon kezelhet szabályokat, megtekinthet jelentéseket, és felderítheti a lehetséges optimalizálási problémákat a gyermekek készülékein, illetve megállapíthatja a helyüket.