Διαχείριση των αιτημάτων του παιδιού σας

Το παιδί σας μπορεί να σας στέλνει αιτήματα μέσω της εφαρμογής ESET Parental Control για πρόσθετο χρόνο σε εφαρμογές με περιορισμό χρόνου ή για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και εφαρμογές, πατώντας το στοιχείο ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ όταν το ESET Parental Control αποτρέπει την πρόσβαση σε αυτά.

Μπορείτε να διαχειρίζεστε τα αιτήματα που στέλνονται από το παιδί απευθείας από τη συσκευή του παιδιού, από τη δική σας συσκευή ή χρησιμοποιώντας την πύλη my.eset.com.

Διαχείριση αιτημάτων από τη συσκευή του παιδιού

Μπορείτε να επιτρέψετε στο παιδί σας να αποκτήσει πρόσβαση στον αποκλεισμένο ιστότοπο, απευθείας από τη συσκευή του παιδιού. Για να το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποκλεισμένο ιστότοπο ή στην εφαρμογή. Όταν το ESET Parental Control αποκλείσει την εφαρμογή, πατήστε ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και εισαγάγετε το PIN γονέα.

Διαχείριση αιτημάτων από τη δική σας συσκευή

Τα αιτήματα του παιδιού σας εμφανίζονται στην ενότητα Αίτημα στην οθόνη Αρχική σελίδαhome_notactive της εφαρμογής ESET Parental Control. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα αιτήματα για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους ή εφαρμογές πατώντας τις επιλογές ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα αιτήματα για πρόσθετο χρόνο για εφαρμογές με περιορισμό χρόνου επιλέγοντας ένα χρονικό διάστημα και πατώντας ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ για να απορρίψετε το αίτημα.

Διαχείριση αιτημάτων από την πύλη my.eset.com

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο my.eset.com και πλοηγηθείτε στην ενότητα Γονικός έλεγχος. Το προφίλ για το παιδί που έστειλε το αίτημα θα επισημαίνεται με μπλε χρώμα. Κάντε κλικ στο προφίλ για να αποκριθείτε στο αίτημα. Επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα και κάντε κλικ στο στοιχείο Επιτρέπεται για να αντιδράσετε θετικά στο αίτημα ή κάντε κλικ στο εικονίδιο X για να απορρίψετε το αίτημα.